U19: Orlići poraženi u Padovi od Italijana

Reprezentacija 26. mar. 201917:07 > 17:22
Podeli:
FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije uzrasta do 19 godina izgubila je od Italije u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 2:0.

Srbija je poražena u Padovi od Italije, a oba gola mladi Italijani su postigli u samoj završnici. Do 80. minuta nije bilo golova kada je Roberto Pikoli postigao prvi gol. Isti fudbaler, koji je inače član Atalante postigao je i drugi gol nekoliko miunta kasnije. 

Posle ovog poraza Srbija je završila na četvrtom, poslednjem mestu grupe sedam druge runde kvalifikacija za Evropsko omladinsko prvenstvo. Prva u grupi je Italija, druga je Ukrajina sa kojom je Srbija igrala 2:2, a treća je Belgija. Od Belgije je kao i od Italije Srbija izgubila 2:0. 

Hrvatska je izgubila od Norveške 3:2 u grupi tri koja se igrala u Sinju i Dugopolju. Hrvati su imali šansu da se plasiraju na Evropsko prvenstvo ali su izgubili od vršnjaka iz Norveške koji su posle sat vremena igre vodili 3:0. Do kraja su mladi Hrvati smanjili na 3:2 golovima Šutala i talentovanog Palaverse. Norvežani su prvi u grupi tri i idu na Evropsko prvenstvo koje se održava u Jermeniji. 

Slovenija je već posle prva dva kola bila prežaljena, ali je u poslednjem kolu došla do prve pobede, protiv Velsa 3:0. To je ipak bilo dovoljno samo za treće mesto, pošto su prva dva osvojili Španija i Holandija.