Pero Antić vodi Košarkaški savez Severne Makedonije

Reprezentacija 15. maj. 201914:15 > 14:25
Podeli:
ABA league, Crvena zvezda MTS

Bivši košarkaš Crvene zveze, Atlante, Olimpijakosa i Fenerbahčea Pero Atnić izabran je za novog predsednika Košarkaške federacije Severne Makedonije.

Na izborima za novog predsednika KFM Pero Antić je bio jedini kandidat i dobio je svih 27 glasova. 

Naravno da sam srećan ali je ovo malo čudna uloga. Već sam rekao, ideja mi je da napravim jak tim sportista i ljudi iz sektora bitnisa koji će raditi svi zajedno za košarku i koji će vratiti optimizam kada je reč o ovom sportu. Ima mnogo prioriteta, razvijanje mlađih kategorija, jačanje lige i povratak reprezentacije tamo gde želimo da bude, da bude stalni učesnik velikih takmičenja“, poručio je Pero Antić

Ovaj makedonski košarkaš je u igračkoj karijeri nastupao za Rabotnički, AEK, Crvenu zvezdu, Lukoil, Lokomotivu Kubanj, Spartak iz Sankt Peterburga, Olimpijakos, zatim je dve sezone proveo u NBA ligi u Atlanta Hoksima, da bi po povratku u Evropu nastupao za Fenerbahče i još jednom u Zvezdi. Antić je tri puta osvajao Evroligu, a dva puta je bio šampion Grčke i Turske. 

Sa makedonskom reprezentacijom je 2011. ostvario nezapamćen uspeh kada je ta ekipa bila četvrtoplasirana u Litvaniji. Dve godine kasnije u Sloveniji reprezentacija Makedonije je predvođena Antićem ispala u prvoj fazi.