KAN: Favoriti ubedljivi, pogađali Mane, Zaha, Slimani

Reprezentacija 1. jul. 201922:49 > 23:00
Podeli:
Xaume Olleros/Getty Images

U poslednjem kolu grupne faze Kupa afričkih nacija slavili su Maroko, Obala Slonovače, Senegal i Alžir u duelima sa Južnom Afrikom, Namibijom, Kenijom odnosno Tanzanijom.

U okviru grupe D Maroko je savladao u derbiju Južnu Afriku 1:0. Južnoafrička Republika je mogla da dođe do ključnog boda da su remizirali, ali je Maroko slavio golom Mubaraka Busufe u 90. minutu. Maroko je tako prvi u grupi sa devet bodova, a Južna Afrika ostaje na tri i sada je pitanje da li će biti među četiri najbolje trećeplasirane ekipe. 

U istoj grupi je Obala Slonovače savladala Namibiju 4:1. Prvi gol je za „slonove“ dao Maks Gradel, da bi na 2:0 u 58. minutu povisio Serej Dije. Smanjio je Kamatuka u 71. minutu da bi utakmicu pogotkom prelomio Vilfrid Zaha u 84. minutu. Maksvel Korne je postavio konačnih 4:1 89. minutu. Obala Slonovače je sada drugoplasirana i ide dalje sa šest poena.

U grupi E su Senegal i Alžir savladali Keniju odnosno Tanzaniju istim rezultatom 3:0. Sadio Mane je najpre promašio penal u prvom poluvremenu pa je bilo 0:0, a Ismaila Sar je u 63. minutu načeo mrežu protivnika. Kenijci su zatim primili još dva gola i to od Sadija Manea u 71. i 78. minutu. 

Alžir je golovima Slimanija i Unasa koji je pogodio dva puta slavio 3:0 protiv Tanzanije. Slimani je inače imao odličan meč jer je dva puta asistirao Unasu. Svi golovi su pali u prvom poluvremenu. Alžir je prvi u grupi sa devet poena, Senegal ima šest, Kenija tri, a Tanzanija nema bodove.