Tumbaković predstavljen: Nikada se nisam odricao igrača

Reprezentacija 2. jul 201913:19 > 13:20
Podeli:
sport klub

Ljubiša Tumbaković u utorak je i zvanično predstavljen kao novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Tom prilikom je otkrio da će razgovarati sa svim igračima, te da će pokušati da nađe kompromis.

U ponedeljak je zvanično potvrđeno da će Tumbaković preuzeti selekciju Srbije. Na predlog Stručnog odbora, iskusni stručnjak dobio je jednoglasnu podršku Izvršnog odbora.

„Već godinama se pripremam za ovakvu konferenciju i morao sam očigledno dugo da čekam na nju. Najveća čast je biti selektor svoje zemlje. Znam da je veliki izazov ispred mene i da ce biti potrebno mnogo energije i truda da napravimo rezultat, a to ce biti plasman na Evropsko prvenstvo. Želimo da napravimo zdravu patriotsku priču“, poručio je Tumbaković na početku.

Povezano

Novinare je zanimalo kakva je situacija sa igračima koji nisu dobijali poziv od Mladena Krstajića.

„Nikad se tokom svog rada nisam odricao igrača, pa će tako biti i ovoga puta. Razgovaraću lično sa svim igračima i pokušati da nađemo kompromis.“

Na pitanje u kojoj formaciji će igrati Srbija, Tumbaković je odgovorio:

„Ne priznajem sisteme koji su brojke, niti forsiram striktno neku formaciju. Najbitnije je da na pravi način ukomponujemo igrače koje imamo, nije striktno bitna formacija.“

Nezaobilazna tema bila je i odlazak iskusnog stručnjaka sa klupe Crne Gore, pošto nije želeo da vodi državni tim na meču sa selekcijom Fudbalskog saveza Kosova.

„Još nisam siguran da je odluka koju sam doneo ispravna, ali je u tom momentu bila jedina logična. Teško sam sve to prihvatio, jer sam proveo prelepe tri i po godine u Crnoj Gori i imao maksimalno korektan odnos sa svima. Taj poslednji sastanak sam ja tražio, bio je mučan, izgovorile su se neke teže reči. I tako sam otišao iz crnogorskog fudbala. Žao mi je zbog toga. Uticali su na sve to neki spoljni faktori, koji nemaju veze sa fudbalom. Možda sve to nije bilo u sportskom duhu, ali je bilo realnost, u skladu sa vremenom u kojem živimo“, zaključio je Tumbaković.

Tumbaković je sa FSS potpisao ugovor do 2021. godine. U stručnom štabubiće Aleksandar Janković i Darko Belojević, a još pregovara sa Zoranom Mirkovićem.

Novi selektor debitovaće na klupi Orlova 7.septembra protiv Portugalije na stadionu „Rajko Mitić“.