Skaloni: Pre drugog gola se čula sudijska pištaljka

Reprezentacija 3. jul 20194:48 > 4:58
Podeli:
Buda Mendes/Getty Images

Selektor argentinske fudbalske reprezentacije Lionel Skaloni je posle proaza od Brazila u polufinalu Kopa Amerika kritikovao suđenje koje je predvodio Ekvadorac Rodi Zambrano.

Argentina je poražena od Brazila 2:0 u polufinalu Kopa Amerika iako je po mnogima bila bolji rival. „Gaučosi“ su igrali solidno posebno u drugom poluvremenu, pogodili su dva puta okvir gola, ali posle neiskorišćenih prilika je usledila kazna i pogodak Roberta Firmina za 2:0. Selektor Argentine Lionel Skaloni je zadovoljan igrom ali ne i suđenjem. 

Tokom akcije koja je prethodila drugom golu naš fudbaler je završio na travi i čuli smo pištaljku. Fojt je stao i zato sam poludeo. Taj  napad nije smo da važi. Ne pričam o ovome obično, ali nije mi se dopalo suđenje“, rekao je kratko Skaloni o suđenju u duelu sa Brazilom. 

Ipak on dodaje da Argentina treba da bude ponosna na igrače. 

Ako shvatimo šta smo uradili danas, sigurno je da slede pozitivne stvari. Pokazali smo da je ovo grupa igrača koja oseća nacionalni dres kao niko drugi. Ostavili smo sliku za budućnost i možemo da nastavimo da idemo napred. Argentina je igrala kao zaista veliki tim. Ovi igrači su sadašnjost i budućnost reprezentacije i mislim da su zaslužili finale“, rekao je selektor poručivši da je nacionalni tim iznad svakog igrača i slektora. 

Argentina će probati da se kući vrati sa bronzanom medaljom, a duel sa poraženom ekipom iz duela Čile-Peru će igrati u subotu u Sao Paolu.