Mesi: Argentina može da raste, dva penala nisu dosuđena

Reprezentacija 3. jul 20195:28 > 5:38
Podeli:
Buda Mendes/Getty Images

Kapiten fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Mesi je bio zadovoljan kako su on i njegovi saigrači odigrali polufinalni duel Kopa Amerika protiv Brazila. Ipak Mesi je bio veoma ljut zbog sudijskih odluka.

Argentina je, može se reći, u nekim trenucima ostala i bez sreće jer je dva puta tokom polufinala Kopa Amerika protiv Brazila pogodila prečku. Ipak neiskorišćene šanse su rezultirale surovim kaznama koje su sproveli Brazilci, a takođe Leo Mesi i njegovi drugovi veruju da su oštećeni sudijskim odlukama. Ipak Mesi veruje da Argentina ima fudbalsku budućnost i pored poraza od 2:0 u polufinalu Kopa Amerika.  

Povezano

 „Milsim da smo igrali odličnu utakmicu, nisu bili ništa bolji od nas. Ovi momci su se mnogo žrtvovali i zaslužuju poštovanje. Argentina ima materijal da nastavi da raste. Pokušavali smo, nisu nas nadigrali, dva puta smo pogodili okvir gola, ali tu dobru igru nismo pretvorili u gol. Ono što je važnije od rezultata, pokazali smo da smo dorasli ovom zadatku“, rekao je Mesi koji nije mogao da se ne dodakne suđenja. 

Dva penala nisu suđena. Postojale su jasne situacije u kojima smo oštećeni ali sudija nije gledao VAR“, dodao je najbolji argentinski fudbaler koji je veoma malo govorio o tome da li će i dalje igrati za nacionalni tim.

Ako budem mnogao da pomognem, to ću i da uradim. Veoma se dobro osećam u ovoj grupi igrača“.

Inače Mesijeva možda i poslednja prilika da dođe do nekog trofeja sa Argentinom je sledeće godine kada se opet igra Kopa Amerika i to u Kolumbiji i Argentini.