Bajern ne želi da pusti dva igrača u reprezentaciju

Podeli:
Sebastian Widmann/Getty Images

Minhenski Bajern ne želi da pusti francuskog reprezentativca Lukasa Ernandeza da se priključi nacionalnom timu za vreme reprezentativce pauze. Isti je slučaj i sa povređenim Davidom Alabom.

Alaba je na meču Lige šampiona protiv Totenhema, koji su Bavarci dobili 7:2, zadobio prelom rebra, zbog čega će neko vreme provesti van terena. Sa druge strane, Ernandez i dalje oseća posledice operacije kolena.

Francuskoj reprezentaciji ćemo otvoreno reći da se igrač ne oseća dobro i da je povređen. Tada će lekari to među sobom da razjasne“, istakao je sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić, pozivajući se na ocenu medicinskog tima Bajerna na čelu sa lekarom Hans-Vilhelmom Miler-Volfartom.

Trener Niko Kovač je tim povodom rekao:

Imamo svoj stav. U obavezi smo da pustimo igrače. Oni moraju da budu prisutni. Ako i tamo dijagnostikuju istu stvar, jasno je da igrač neće biti uvođen u igru“.

Ipak, francuski selektor Didije Dešan je Ernandeza uvrstio u spisak igrača.

Ovo što ću reći nije usmereno protiv Bajerna ili Kovača, ali i mi imamo važne utakmice. Dobro poznajem Lukasa i on je spreman da igra jednom nogom. Lukas je odigrao mnogo, mnogo mečeva za Bajern. Svaka tri dana je igrao, iako se upravo oporavio od povrede“.

Pauza zbog reprezentativnih obaveza će trajati od 9. d0 15. oktobra.