Otkaz Milovanoviću, Stolica novi selektor Orlića

Reprezentacija 7. okt 201914:08 > 14:09
Podeli:
Dino Panato, Getty Images Sport

Nenad Milovanović nije više selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije. Na tu poziciju u ponedeljak je postavljen Ilija Stolica, potvrdio je Vladimir Matijašević u ime FSS.

„Zasedao je Izvršni odbor na kome je izglasano da Nenad Milovanović više ne bude selektor mlade reprezentacije Srbije, već da na tu poziciju bude izabran Ilija Stolica. Gospodin Milovanović nije imao mnogo vremena za rad, ali kada je u pitanju reprezentacija nemate vremena da čekate rezultat, nego da reagujete. Moramo da pravimo dobre rezultate i da ujedno pravimo igrače za prvi tim reprezentacije Srbije. Moramo pod hitno da napravimo sistem koji će dati rezultate. U budućnosti ćemo imati svi iz struke zajedničke sastanke uključujući i selektora Tumbakovića“, naveo je Matijašević

Milovanović je reprezentaciju preuzeo krajem jula ove godine. Orlići su pod njegovim vođstvom u prva dva kola kvalifikacija za EP izgubili od Rusije i igrali nerešeno sa Letonijom. A upravo zbog tih rezultata je Milovanović smenjen.

Stolicu već u oktobru očekuju dve i te kako bitne utakmice u kvalifikacijama protiv Bugarske i Poljske.

Na prvom spisku novog selektora našli su se golmani Marko Ilić (Voždovac), Dušan Marković (Rad), Đorđe Petrović (Čukarički), odbrana: Svetozar Marković (Olimpijakos), Zlatan Šehović (Partizan), Ranko Veselinović (Vojvodina), Strahinja Pavlović (Partizan), Strahinja Bošnjak (Voždovac), Dimitrije Kamenović (Čukarički), Mladen Devetak (Vojvodina), vezni red: Jovan Nišić (Voždovac), Erhan Mašović (Horsens), Veljko Birmančević (Čukarički), Njegoš Petrović (Crvena zvezda), Veljko Nikolić (Crvena zvezda), Luka Ilić (Breda), Ivan Ilić (Breda), Željko Gavrić (Grafičar), Luka Adžić (Anderleht), Filip Stuparević (Pribram), Nikola Čumić (Radnički Niš), napad: Dušan Vlahović (Fiorentina), Dejan Joveljić (Ajntraht), Slobodan Tedić (Čukarički).

Stolica je tokom 2016. je bio selektor U16 i U17 reprezentacija, nakon čega je po jednu sezonu predvodio Voždovac i Vojvodinu. Poslednji angažman imao je u ljubljanskoj Olimpiji prošle godine.

Izvršni odbor doneo je formalnu odluku o uvođenju VAR tehnologije i u narednom periodu treba da se razmotre svi detalji vezani oko procesa i vremena realizacije.

Novi selektor selekcije U15 je Mirko Bunjevčević, bivši član stručnog štaba mlade reprezentacije.