Pun Vembli za prijateljski meč ženskog fudbala

Reprezentacija 16. okt. 201922:21 > 22:24
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images Sport

Ženska fudbalska reprezentacija Engleske odigraće 9. novembra prijateljski meč sa Nemačkom, a za taj meč prodato je svih 90.000 ulaznica za Vembli.

Za prijateljski meč ženskih fudbalskih reprezentacija Engleske i Nemačke, koji će biti odigran 9. novembra na Vembliju prodato je 90.000 ulaznica.

Biće to najgledaniji meč ženskog fudbala, pod uslovom da svi koji su požurili da obezbede kartu na utakmicu i dođu, na tlu Ujedinjenog kraljevstva.

Do sada je rekordna poseta na meču ženskih reprezentacija zabeležena na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. kada je duel Sjedinjenih Američkih Država i Japana pratilo 80.203 gledalaca.

Na istim Igrama, meč Velike Britanije i Brazila gledalo je 70.584 ljudi.

Rekord u Britaniji „drži“ duel Engleske i Nemačke odigran u novembru 2014. Taj meč i pobedu Nemica 3:0 gledalo je 45.619 ljudi.

Direktor za ženski fudbal pri Fudbalskom savezu Sju Kembel rekla je da ovako velika podrška pokazuje da je reprezentacija ostvarila veliki napredak:

„Zahvalni smo svima koji su kupili kartu jer nikada podršku ne uzimamo zdravo za gotovo. Biće zaista posebno ako svi dođu. Poručila bih im da ćemo tako zajedno ispisati istoriju“.