U17: Izrael pobedio Crnu Goru u Irskoj

Podeli:
FSCG

Fudbaleri Crne Gore, igrači do 17 godina, nisu dobro počeli prvi krug kvaifikacija za Evropsko prvenstvo. Izabranici Slobodana Draškovića poraženi su od Izraela sa 1:0.

Turnir se igra u Republici Irskoj, a plasman u završni krug kvalifikacija za šampionat će izboriti dve selekcije iz grupe u kojoj se pored domaćina Republike Irske, Izraela i Crne Gore, nalazi i selekcija Andore.

Pre početka turnira, selektor Drašković je naglasio da je meč sa Izraelom od ogromnog značaja. Fudbaleri Crne Gore su pokazali visok stepen borbenosti, propusti su nekoliko dobrih prilika, što je Izrael iskoristio i slavio sa 1:0. Gol odluke, postigao je Nehoraj Jifrah u sedmom minutu utakmice,

U drugom meču grupe Republika Irska slovi za velikog favorita protiv Andore. Crnu Goru očekuje izuzetno težak zadatak na putu ka drugom krugu kvalifikacija, jer će u duelima sa Andorom i domaćinom Republikom Irskom morati da traži plasman u vrh tabele.

Podsećamo da će dve selekcije izboriti plasman u drugi krug kvalifikacija, a Izrael je definitvno napravio zlata vredan korak ka tom cilju. U narednom kolu, Crna Gora 15. novembra igra protiv Republike Irske, a tri dana kasnije protiv Andore. Jasno je da je pobeda protiv Irske imperativ.