Konopljanka: Najslađa pobeda nad Srbijom

Reprezentacija 18. nov. 201917:47 > 17:51
Podeli:
Getty Images/Srdjan Stevanovic

Jevhen Konopljanka (30), „desetka” Ukrajine, zbog povrede, koja ga je odvojila sa terena 15 dana, bio je pošteđen napora u meču protiv Srbije u Beogradu.

Presedeo je na klupi svih 90 minuta, a posle utakmice dao je zanimljiv intervju za ukrajinski „Fudbal”, u kojem je sumirao utiske iz kvalifikacija.

Na pitanje koja mu je pobeda donela više radosti, ona protiv Srbije od 5:0, ili protiv Portugala od 2:1, Konopljanka je rekao:

Slične su bile emocije. Ipak, ako moram da se opredelim za jednu, bila bi to ona protiv Srbije. Ne zato što sam postigao dva gola, već iz razloga što je to bio prvi korak ka našem cilju. A prvi korak je uvek najvažniji i najteži. Da nismo dobili taj meč, pitanje je kako bi bilo u nastavku, možda ne bismo ni savladali Portugaliju”, rekao je dojučerašnji as Šalkea.

U moru pitanja i odgovora, zanimljiv je bio i onaj na temu „grešnog Rakickog”, koji je posle prelaska u Zenit, ostao bez statusa reprezentativca.

Iskreno, nedostaje nam Jaroslav, izgubili smo kvalitet njegovog prvog pasa. Niko nije bio tako besprekorno tačan kao on. Njegova dodavanja podsećala su na laser. Bez obzira koliko dobro sada igramo, on nam još uvek nedostaje. Pored toga što je sjajan fudbaler, Rakicki je takođe pravi prijatelj i divna osoba”, rekao je Konopljanka.