Kramarić: Srbija, interesantan izazov

Podeli:
Kevin C. Cox/Getty Images

Reprezentativac Hrvatske Andrej Kramarić u razgovoru za Večernji list prokomentarisao je mogućnost da na Evropskom prvenstvu igra protiv Srbije.

Žreb je odlučio da će se na EP Vatreni takmičiti u grupi D, baš kao i Engleska i Češka, a četvrti učesnik će biti poznat posle baraža, u kome će učestvovati i Srbija.

„Da li bih voleo Srbiju u grupi? Ha, i da i ne. Bilo bi to jako zanimljivo. Srbi imaju veliki broj vrhunskih igrača i mogu da sastave snažnu ekpu koja je u stanju da igra sjajno, ali i neočekivano podbaci. Nikada nisam igrao protiv Srbije i čini mi se interesantnim izazovom“, rekao je Kramarić, pa potom prokomentarisao grupu u kojoj će se takmičiti:

„Engleska je za mene na Svetskom prvenstvu u Rusiji igrala najlepši fudbal, čak lepši od prvaka Francuza. U polufinalu su nas „razbili“ u prvom poluvremenu, a onda se probudila naša energija, zanos s kojim smo odigrali neverovatnu završnicu utakmice. To je sigurno ono što ih i danas boli i peče i što nam nisu zaboravili, bez obzira koliko im je bila bitna pobeda nad nama u Ligi nacija. Česi možda ne izgledaju kao jako atraktivan suparnik, sigurno smo kvalitetniji od njih, ali je Europsko prvenstvo veliki turnir i svi su „nabrijani“. Ne možeš ni za koga reći sa sigurnošću da ga možeš pobediti“.

Evropsko prvenstvo igra se od 12. juna do 12. jula naredne godine, a Srbija će plasman pokušati da obezbedi u martu u baraž utakmicama.