"Srbija među najboljima, ali nešto tu ne štima"

Reprezentacija 5. feb 202016:35 > 16:39
Getty Images/Srdjan Stevanovic

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Darijo Srna kaže da da Srbija spada među 10 najboljih evropskih selekcija i da mu nije jasno zašto ne beleži veće uspehe.

Kad gledaš individualno reprezentaciju Srbije, to je selekcija među deset najboljih u Evropi, ali očito nešto ne štima. Nemate podršku sa tribina kao Hrvatska. Ne znam šta nedostaje, nisam u vašoj svlačionici. Bio sam kapiten Hrvatske 11 godina, eto pokazalo se i bez mene na Mundijau u Rusiji veliko zajedništvo. Nemaš tu prostora da se opustiš„, izjavio je Srna, a prenosi Sportski žurnal.

Povezano

Pred Orlovima je baraž za Evropsko prvenstvo, u kojoj će se sastati sa selekcijom Norveške.

Nadam se da će Srbija da prođe, želim joj sve najbolje. Ima ozbiljnu ekipu, individualno prolazi Norvešku i drugu reprezentaciju bez problema. Tu je i ono ‘ako’, ako se poklopi sve, a verujem da hoće, videćemo se na šampionatu„.

Ukoliko uspe da bude najbolja u doigravanju, Srbija će na EURO igrati u istoj grupi sa Hrvatima.

Povodom potencijalnog duela, koji bi mogao da izazove tenzije, bivši bek Šahtjora ističe da sport mora da bude u prvom planu.

Igrao sam protiv Srbije dva puta, nikakvih tenzija nije bilo. To su sve moji prijatelji, brat Kolarov i ostali. Mi bismo se tukli na terenu, ali iza bismo išli da popijemo nešto i zajedno na muziku. U sportu nema mesta politici. Svi se poznajemo, ali kada sam na utakmici i Modrića bih udario nogama, kako ne bih nekog drugog„, poručio je sadašnji član stručnog štaba ukrajinskog šampiona.

Baraž za EP na programu je krajem marta.