Vranješ više neće igrati za reprezentaciju BiH

Reprezentacija 14. feb 202014:27 > 14:37
Printsreen/Twitter

Fudbaler AEK iz Atine Ognjen Vranješ prekinuo je spekulacije oko povratka u reprezentaciju i rekao da više neće nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

„Posle dugog razmišljanja i razgovora sa porodicom, odlučio sam da više neću igrati u reprezentaciji Bosne i Hercegovine! Zahvaljujem se Dušanu Bajeviću i svim bivšim selektorima koji su pokušali da me nagovre da se vratim i pomognem reprezentaciji u baražu. Bivšim saigračima želim mnogo sreće i da se plasiraju na Evropsko prvenstvo“, napisao je Vranješ na svojim profilima na društvenim mrežama.

Vranješ je za reprezentaciju BiH odigrao 38 mečeva, ali njegovo igranje za nacionalni tim obeležilo je više skandala, od sukoba sa navijačima, koji su mu zamerali na tetovaži posvećenoj Republici Srpskoj, zatim privatnog skandala zbog kojeg je prošle godine pored odstranjivanja iz reprezentacije  ostao i bez angažmana u Anderlehtu.

Bosna i Hercegovina u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo 26. marta dočekuje Severnu Irsku, a ukoliko pobedi u finalu će odmeriti snage sa boljim iz duela između Slovačke i Republike Irske.