O’Nil više nije selektor Severne Irske

Reprezentacija 22. apr. 202015:38 > 15:44
Podeli:
Mike Hewitt/Getty Images

Menadžer Stouk Sitija Majkl O’Nil objavio je da planira da se u potpunosti posveti tu funkciju i da zbog toga napušta mesto selektora Severne Irske koje je držao osam godina.

O’Nil je trebalo da vodi reprezentaciju u baražu za Evropsko prvenstvo prošlog meseca, ali su ti mečevi odloženi do daljeg zbog pandemije koronavirusa. Severna Irska se u polufinalu baražu sastaje sa Bosnom i Hercegovinom, a ti mečevi će na programu najranije biti na jesen.

Povezano

Osećam da je jedino fer da je sada pravo vreme da se sklonim“, rekao je O’Nil.

50-godišnji stručnjak je imenovan za selektora Severne Irske u decembru 2011. godine, a pod njegovim vođstvom ta zemlja je stigla do završnice Evropskog prvenstva 2016. U novembru prošle godine on je prihvatio posao u Stouku, ali je pre pandemije koronavirusa najavio da će napustiti reprezentaciju po završetku baraža. Međutim, pošto je Šampionat ’Starog kontinenta’ pomeren za 2021. godinu, a finiš kvalifikacija najverovatnije za septembar rastanak je došao ranije.

Bilo je važno da napustim Asocijaciju i tim u najboljem mogućem stanju ne samo da bi imao najbolju šansu da se kvalifikuje za Evropsko prvenstvo, već da bih i novom selektoru dao vremena da nastavi u istom ritmu kao u prethodnih osam godina. Tokom vremena koji sam proveo na klupi Severne Irske imao sam sreću da radim sa sjajnim trenerskim, lekarskim i pratećim osobljem, koji su svi doprineli našim uspesima, ali i deljenju sjajnih trenutaka“, istakao je O’Nil, „Što se tiče mojih igrača, i bivših i sadašnjih, želeo bih da im se zahvalim na neverovatnom nivou posvećenosti i profesionalnizma kojim su doveli do nezaboravnih uspona i sjajnih iskustava za sve nas. I na kraju, navijačima hvala. Bila je čast i ogromna privilegija što sam imao priliku da vodim svoju zemlju i ceniću vreme koje sam proveo kao selektor Severne Irske zauvek. Podrška koju ste pružili meni i timu tokom godina je bila neverovatno dirljiva“.