Inzagi je Inzagi… “Pipo mi rekao da si povređen“

Reprezentacija 10. maj 202012:03 > 12:12
Getty Images/Laurence Griffiths

Filipo Inzagi bio je poznat po njuhu za gol i po dovitljivosti, a izgleda da se te osobine protežu i van fudbalskog terena, kako je otkrio u razgovoru sa Kristijanom Bobom Vijerijem, nekadašnjim saigračem iz reprezentacije Italije.

“Trap (Đovani Trapatoni, tadašnji selektor) igrao je sa Totijem kao desetkom i nas dvojicom kao napadačima, protiv Azerbejdžana u prijateljskoj utakmici. Bili smo oduševljeni što igramo u tandemu, obojica smo bili u formi. Na kraju prvog poluvremena znao sam da Trap razmišlja da zameni nekog od nas i da ću to biti ja. Izašao sam iz toaleta, prišao sam mu i rekao: ‘Bobo ima problem sa primicačem’. Petnaest minuta drugog poluvremena je prošlo, imali smo korner i rekao sam ti: ‘Bobo, vidi, tvoj broj je na semaforu“, rekao je Inzagi.

Ostatak priče ispričao je Vijeri.

“Izašao sam sa terena i bacio flašicu u Trapovom smeru. Okrenuo se i pitao me zašto sam to uradio. Odgovorio sam mu: ‘Zato što si me izmenio’. Rekao je: ‘Pipo mi je rekao da si povređen“, prepričava Vijeri, a Inzagi uz smeh zaključuje:

“Dao sam dva gola na toj utakmici“.