Asano uz Minamina i Kuba – pravac Grac

Reprezentacija 5. nov. 202018:14 > 18:17
Podeli:
FK Partizan

Napadač Partizana Takuma Asano dobio je poziv za predstojeće prijateljske utakmice reprezentacije Japana. Na spisku od 24 imena su i ofanzivni igrač Liverpula Takumi Minamino i fudbaler Real Madrida na pozajmici u Viljarealu Takefusa Kubo.

FK Partizan

Azijska selekcija će 13. novembra igrati sa Panamom i četiri dana kasnije sa Meksikom u austrijskom Gracu. Asano je dosad za reprezentaciju odigrao 20 mečeva.

Selektor Japana Hajime Morijašu, baš kao i proteklog meseca, izabrao je ekipu koja se u potpunosti sastoji od fudbalera uz evropskih klubova.

Asano i veznjak ruskog Rostova Kento Kašimoto pridružiće se državnom timu nakon što prošlog meseca nisu mogli da putuju u Holandiju zbog sigurnosnih ograničenja zbog usled koronavirusa.

U selekciju Japana vraća se Juto Nagatomo iz Olimpika iz Marseja, a napadač Verdera Juja Osako, kao ni srpski reprezentativac Miloš Veljković i ostali internacionalci, nije dobio dozvolu da napusti klub.

Odluka o igranju prijateljskih mečeva u Evropi, bez prisustva fudbalera iz japanske Džej lige, donesena je zbog ograničenja putovanja koja su rezultat pandemije koronavirusa.

Inostrani državljani moraju da ispune stroge epidemiološke mere kako bi ušli u Japan, dok Japanci koji se vraćaju u zemlju moraju u karantin po dolasku kako bi se ograničilo širenje virusa.