Obamejang i saigrači sedam i po sati na aerodromu

Reprezentacija 16. nov. 202013:58 > 14:02
Podeli:
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Fudbalska reprezentacija Gabona više sati je bila 'zaglavljena' na aerodromu pred put na meč kvalifikacija za Afrički kup nacija protiv Gambije.

Fudbaleri Gabona stigli su na aerodrom u Bakau kasno u nedelju uveče pred meč koji je zakazan za ponedeljak u 17 časova po našem vremenu.

Na pasoškoj kontroli ih je dočekao problem jer su im dokumenta zadržana iako su svi, prema propisima Gambije, imali uredne testove na koronavirus. Kontrola je trajala gotovo sedam sati tokom kojih su igrači bili prinuđeni da borave na aerodromu i praktično tu spavaju.

Svoju frustraciju zbog celokupne situacije na Instagramu je sa navijačima podelio napadač Arsenal Pjer-Emerik Obamejang koji je postavio snimak svojih saigrača kako leže na podu i spavaju.

Uz nekoliko snimaka i poruka kako ih situacija neće obeshrabriti Obamejang je navijače obavestio i kada je reprezentacija konačno puštena u zemlju – sedam i po sati od dolaska i samo 10 sati pre početka utakmice.

„Hvala na dodatnoj motivaciji“, poručio je Obamejang.

„Voleo bih da znam zašto je Gambija uzela naše pasoše i zašto nas satima drži na aerodromu? Da li smo mi sada taoci? Da li ćete okrenuti glavu? Želite li da vidite sledći nastavak ovog filma?“, pisao je između ostalog Obamejang tokom noći.

Uz šaljive objave na Instagramu, Obamejang je objavio i dosta ozbiljniji post na Tviteru:

„Ovo nas neće obeshrabriti, ali ljudi moraju da znaju, a CAF mora da preuzme odgovornost. U 2020. želimo da Afrika raste, a ovo nije način na koji ćemo to postići“, poručio je napadač.

Gabon je u prvom meču slavio 2:1.