SK saznaje: Pomeren IO, Tumbaković u četvrtak pred FSS

Reprezentacija 23. nov. 202011:04 > 11:14
Podeli:
Guliver image

Sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, umesto u sredu, održaće se dan kasnije. Pred članovima „fudbalske vlade“ naći će se izveštaji selektora Ljubiše Tumbakovića i sportskog direktora Vladimira Matijaševića.

REUTERS/Maxim Shemetov

Zasedanje, prvobitno zakazano za 25. novembar, pomereno je za dan, zbog utakmica osmine finala Kupa Srbije.

Povezano

Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije, u četvrtak od 14 časova, biće domaćin članovima tela sa najvećom odgovornošću u domaćem fudbalu. Iako IO, prethodnih godina, u mandatu predsednika Slaviše Kokeze nije imao veliki značaj, jer je najveći deo odluka donošen u mnogo užem krugu ljudi, na operativnijem, Odboru za hitna pitanja, ovog puta priliku da čuju selektora i prvog čoveka sportskog sektora imaće znatno širi krug fudbalskih radnika.

Delikatnost trenutka, posle neuspeha u baražu za plasman na EP, ali i specifične prilike unutar FSS, nalažu mnogo više od pukog konstatovanja slabog rezultata i formalne odgovornosti. Zato nije isključeno da, prvi put u poslednjih nekoliko godina, članovi IO FSS postave pitanja od krucijalnog značaja za budućnost domaćeg fudbala.

Iako sednica u Staroj Pazovi neće rezultirati revolucionarnim odlukama, očekuju se barem naznake kojim putem bi mogao da krene FSS posle neuspeha u meču sa Škotskom. Podsetimo, za 20. decembar zakazano je skupštinsko zasedanje, u čijoj nadležnosti su raspisivanje izbora i kadrovska pitanja na vrhu fudbalske organizacije.