Završena sednica IO FSS, Tumbaković "preživeo"

Reprezentacija 26. nov. 202015:13 > 15:23
Podeli:
Vidar Ruud/NTB via REUTERS

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odložio je odluku o statusu selektora Ljubiše Tumbakovića, najkasnije, do 15. decembra.

Jedina tema na dnevnom redu današnje sednice u Staroj Pazovi bili su izveštaji selektora Ljubiše Tumbakovića i sportskog direktora Vladimira Matijaševića, posle neuspeha u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope.

Uoči skupa u Staroj Pazovi, prvi put u mandatu predsednika Slaviše Kokeze, nije bilo nijednog signala kako bi mogla da se završi. Navodno, poštujući demokratsko načelo da većina odlučuje, prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije ostavio je članovima IO, slobodno na volju, da se izjasne o Tumbakovićevom izveštaju.

Uz predsednika, Slavišu Kokezu, članovi Izvršnog odbora FSS, tela najodgovornijeg za politiku saveza, su i: Dragan Simović, Novica Tončev, Milan Karadžić, Nenad Bjeković, Miloš Miljanić, Marjan Rnić, Marko Pantelić, Branko Stojaković, Dragan Ilić, Janoš Žemberi, Dragomir Lazović, Dušan Mrakić, Saša Bajčetić i Bojan Pavićević. Većina je prisutna na današnjoj sednici u Staroj Pazovi.

Fudbalski savez Srbije

Sednica je u toku, selektor je priložio obiman izveštaj na 120 strana.

U Staroj Pazovi nema Ljubiše Tumbakovića.

Ni posle dva sata zasedanja, ne nazire se kraj zasedanja u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije. U toku je živa diskusija.

Sednica je ušla u treći sat. Stav IO FSS, za sada, nije izvestan.

Nema kraja sednici IO FSS. Izvesno je da o Tumbakovićevom statusu neće biti izjašnjavanja na današnjem zasedanju. Konačna odluka o statusu aktuelnog selektora biće doneta, najkasnije, do 15. decembra.

U narednim danima na dnevnom redu biće i status Vladimira Matijaševića. Sa sportskim direktorom razgovore će obaviti zamenik predsednika FSS Marko Pantelić i potpredsednik FSS, Nenad Bjeković.

Za 20. decembar je zakazana Skupština Fudbalskog saveza Srbije. Na dnevnom redu biće i kadrovska pitanja u vrhu fudbalske organizacije.

Posle sednice „fudbalske vlade“ planirano je i zasedanje Stručnog odbora FSS. U ovom telu nalaze se Zoran Filipović, Marko Pantelić, Nenad Bjeković i Momčilo Vukotić. Očekuje se izjašnjavanje o izveštajima selektora i sportskog direktora.