CONCACAF: Ameri izgubili u Panami, trojka Meksika

FIFA World Cup 11. okt 20219:54 > 10:58
AP Photo/Arnulfo Franco

Panama je dobila Sjedinjene Američke Države 1:0 u petom kolu kvalifikacija u poslednjoj rundi u zoni Konkakaf. Meksiko je ostvario trijumf protiv Hondurasa, dok je Kostarika bila bolja od El Salvadora.

Fudbaler Nešvila iz MLS lige Anibal Godoj bio je jedini strelac za Panamu u pobedi protiv Sjedinjenih Država. On je bio strelac u 54. minutu. Amerikanci tokom ovog meča nisu imali niti jedan šut u okvir gola i tako su ostali bez pogotka i doživeli su prvi poraz u trećem krugu kvalifikacija.

Meksiko nije imao problema sa Hondurasom, slavio je 3:0, a prvi gol Meksikanci su dali već u 18. minutu preko Kordove. Čekali su prilično na sledeći gol Meksikanci, a postigao ga je Funes tek u 76. minutu. Lozano je potvrdio trijumf najbolje ekipe u kvalifikacijama u 86. minutu.

Kanada je imala kiks i igrala je samo 0:0 protiv Jamajke, dok je Kostarika opet u igri jer je bila bolja od El Salvadora 2:1. El Salvador je poveo u toj utakmici u 12. minutu preko Enrikesa, da bi Brajan Ruis u 52. minutu izjendačio. Veoma brzo se desio i potpuni preokret kada je Borhes dao gol sa bele tačke u 58. minutu za konačnih 2:1.

Meksiko je prvi na tabeli Konkakaf zone sa 11 bodova, SAD i Panama imaju po osam, dok je Kanada četvrta sa sedam bodova. Peta je kostarika, šesti El Salvador, sedmi Honduras, a osma Jamajka.

Komentari

Vaš komentar