Crna Gora ide ka prvom velikom takmičenju u istoriji

Reprezentacija 15. jun. 202217:572 komentara
Podeli:
REUTERS/George Calin

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sigurnim koracima ide ka prvom velikom takmičenju u istoriji. Ovaj stav nije euforičan posle odlične partije i pobede nad Rumunijom u četvrtom kolu B divizije Lige nacija, nego je procena trenutne situacije u državnom timu.

Naime, Crna Gora je sve četiri utakmice odigrala bez Stefana Savića, Stevana Jovetića, Uroša Đurđevića, Milutina Osmajića, Novice Erakovića. Selektor Radulović je menjao sastave protiv Rumunije, BiH i Finske, šansu je dobilo mnogo igrača, a Crna Gora je nakon četiri odigrane runde prikupila sedam bodova, samo bod manje u odnosu na lidera, selekciju BiH, a tri više u odnosu na Finsku, četiri u odnosu na Rumuniju.

Izabranici Miodraga Radulovića, boriće se u septembru protiv BiH i Finske za prvo mesto u grupi, koje donosi plasman u A diviziju i baraž mečeve za Evropsko prvenstvo, ukoliko Crna Gora do prvog velikog takmičenja u istoriji ne stigne kroz kvalifikacije koje slede.

Ono što raduje sve ljubitelje fudbala u Crnoj Gori je da državni tim sada ima zaista široku bazu, da može da igra na vrhunskom nivou i kada izostanu asovi koje smo spomenuli na početku teksta.

FSCG

Milutin Osmajić, Novica Erakovića, Nikola Krstović, Nikola Janjić, Marko Rakonjac, Ivan Vukčević, Milan Vukotić, Danilo Pešukić, Zaim Divanović, Viktor Đukanović, pokazali su da su kadri za velika dela, pokazali su da poseduju ogroman potencijal, a tvrdnja da Crna Gora sigurnim koracima ide ka prvom velikom takmičenju u istoriji, može da se zasniva na činjenici, da svi pomenuti momci imaju ogroman prostor za napredak.

Foto: FSCG

Crna Gora je protiv Rumunije u Bukureštu odigrala besprekorno, iako su pored Jovetića, Savića, Osmajića i Erakovića, iz sastava tima otpali Adam Marušić i Sead Hakšabanović. Pored toga, navijači su se vratili na stadion, pa reprezentacija ponovo ima veliki vetar u leđa, kada igra kao domaćin.

Nakon četiri utakmice u B diviziji Lige nacija, nakon pobeda nad Rumunijom, remija sa BiH i poraza od Finske, ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem očekuje duele protiv BiH i Finske u septembru, odnosno kvalifikacije za Evropsko prenstvo.

FSCG

Dilema koja muči sve je – koliko može Crna Gora u kompletnom sastavu? Na osnovu viđenog kada su mlade snage u pitanju, na osnovu forme u kojoj se nalaze proverene snage, uz oporavak svetski priznatih asova, utisak je da Crna Gora može mnogo, da Crna Gora može da pretvori san u javu, da može da stigne do prvog velikog takmičenja u istoriji.

Komentari

Vaš komentar