Da li je Piksi Strahinji Pavloviću preporučio novi klub?

FIFA World Cup 10. maj. 202215:512 komentara
Podeli:
FSS

Selektor Stojković posetio jednog od najmlađih reprezentativaca, kojeg je Monako pozajmio Bazelu

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi nastavio je sa obilaskom srpskih reprezentativaca. Ovoga puta čovek koji je preporodio Orlove i sa njima ostvario plasman na Mondijal u Kataru 2022. godine boravio je u Bazelu, gde se sastao sa Strahinjom Pavlovićem.

Povezano

Prethodno je Stojković bio u Madridu, gde se susreo i lično uverio u formu Stefana Mitrovića i Nemanje Maksimovića. Piksi je posmatrao duel Pavlovićevog Bazela i Lozane, a potom je i razgovarao sa mladim štoperom. 

Iako sigurno nije iz kategorije najplaćenijih i najvrednijih sprskih reprezentativaca, od igre Strahinje Pavlovića umnogome će zavisiti i rezultati srpske selekcije. Bio je ovaj momak uglavnom neizostavan u dresu sa nacionalnim grbom, odigrao je sve kvalifikacione mečeve osim onog sa Azerbejdžanom u Beogradu. 

U međuvremenu, Monako ga je pozajmio Bazelu, prethodno se kalio u Serkl Brižu. U švajcarskom timu Pavlović je imao solidnu minutažu, odigrao je sedam mečeva, ali tek tri svih 90 minuta. 

Spajić je kao što smo već rekli izneo veliki teret na poziciji štopera tokom kvalifikacija, uz Mitrovića, Milenkovića, Veljkovića i Spajića. Na žalost, Spajić će zbog teže povrede propustiti Mondijal u Kataru, što će dodatno podiži očekivanja od Palovića. 

Ne samo zbog predstojećeg SP, već je ovaj momak jedan od onih koji bi dres Srbije trebalo da nose još dugo, dugo godina. I tu je svakako Stojkovićeva uloga velika, selektor bi mogao da posavetuje Pavlovića da pronađe tim u kojem će igrati znajačniju ulogu. To svakako nije bio slučaj u Serkl Brižu i Bazelu. A Mondijal se bliži… 

Komentari

Vaš komentar