Do leta izbori na svim nivoima

Reprezentacija 22. mar. 202116:572 komentara
Podeli:
FSS

Očekivana ostavka Slaviše Kokeze, na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije, neće u bližem vremenskom periodu generisati veća pomeranja, niti promene, na Terazijama 35.

Skupštinski delegati srpske kuće fudbala spremili su se ranije za aktuelan trenutak. Prošle godine, na čuvenoj kopaoničkoj sednici, statutarno je otelotvorena funkcija zamenika predsednika, u čijim ingerencijama se nalazi obavljanje poslova prvog čoveka FSS, u „slučaju odsustva“.

Povezane vesti

Praktično, Marko Pantelić, u nastavku odluke na istoj sednici, dobio je od 15-članog Izvršnog odbora mandat da obavlja poslove zamenika predsednika. Zato u ovom trenutku ima kompletne ingerencije iz opisa poslova prvog čoveka fudbalske Srbije.

I taj rok, formalno, nije vremenski ograničen.

Pantelić je ranije izgradio imidž jednog od ključnih ljudi u fudbalskom timu Slaviše Kokeze. Posle smrti Ilije Petkovića, izabran je 15. jula prošle godine i za prvog čoveka Fudbalskog saveza Beograda, potom visoko pozicioniran i unutar FSS. Dobio je u decembru ekskluzivno pravo da analizira u pisanom izveštaju rad selektora Ljubiše Tumbakovića i u posebnom delu kompletan sportski sektor. U situaciji kad je već bilo izvesno da, posle privođenja na informativni razgovor u prostorije SBPOK-a i posebno pod neviđenim pritiskom tabloida, Kokezi nema povratka na Terazije 35, nekadašnji reprezentativac preuzeo je i rukovođenje kompletnim savezom…

Tako će biti do početka izbornog procesa, najverovatnije, s prvim majskim danima.

Izvesno je, ipak, da Marko Pantelić u predstojećoj trci neće biti kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Poslove, uglavnom, formalne prirode, u najavi izglednih izbora na svim nivoima, obavljaće do izbora prvog čoveka FSS. Prvi korak, prema izveštajima sa Terazija 35, biće zakazivanje sednice Izvršnog odbora, najverovatnije, posle martovskih utakmica kvalifikacija za Mondijal u Kataru. A, na toj sednici, najverovatnije, biće oglašen i početak izbornog procesa. I to na svim nivoima, jer posle nepunih pet godina, od 20. maja 2016. i izbora Slaviše Kokeze za predsednika, sledi totalna rekonstrukcija fudbalske Srbije.

Prvom preduslovu da najpopularniji nam sport napokon krene napred.

Komentari

Vaš komentar