Dodeljene Zlatne lopte: Piksi i Tadić najbolji

Reprezentacija 23. dec. 202115:08 > 15:163 komentara
Podeli:
Dušan Tadić i Dragan Stojković
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na ceremoniji Fudbalskog saveza Srbije u hotelu Hajat, Dragan Stojković Piksi zvanično je proglašen trenerom godine, dok je priznanje za najboljeg igrača otišlo u ruke Dušanu Tadiću. Za najbolju igračicu imenovana je Jelena Čanković.

Očekivano je bilo da selektor i kapiten Orlova osvoje Zlatne lopte, pošto nose velike zasluge za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Zaista je velika privilegija stajati na ovom mestu, to iskreno kažem. Vidim da je konstatacija cele nacije da je ova godina bila uspešna za fudbal, kako reprezentativni tako i klupski. To je ono što vraća veru u fudbal i u šta mi moramo da verujemo, da nastavimo tako. Nadam se da ćemo nastaviti da radujemo naciju. Uvek sam igračima govorio da igraju za narod i za svoje porodice, da one ljude koji drhte pored televizora„, istakao je Stojković, koji drugi put u karijeri osvaja nagradu za trenera godine

Dragan Stojković
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Tadić je poručio da plasman na SP smatra najvećim dostignućem u godini na izmaku.

Stvarno lepa godina za mene na timskom i individualnom planu. Titule, Liga šampiona i ono sto je najbitnije za mene plasman na Mundijal. Najveću zahvalnost dugujem vama, misteru Stojkoviću. Najbolji primer šta se desi kad stvar u svoje ruke uzmu kreativni i inteligentni ljudi„, rekao je plejmejker Ajaksa.

Usledila je i konkretna poruka.

Najvažnija stvar je sloga. Kad smo složni možemo sve. Tako i u ovoj zemlji kad smo svi složni sve je moguće i zbog toga moramo da se držimo zajedno„, dodao je Tadić.

Dušan Tadić
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sjajni igrač drugu godinu zaredom, a ukupno treću dobija prestižnu nagradu. Najveću trku vodio je sa Aleksandrom Mitrovićem, otkriva generalni sektretar FSS Jovan Šurbatović.

Bilo je dileme za Zlatnu loptu između Tadića i Mitrovića, koji je postigao odlučujući gol u Lisabonu. Zato je doneta odluka da bude dodeljen i Zlatni gol„, izjavio je Šurbatović.

Mitar je nagradu Zlatni gol dobio zbog pogotka Portugalu u poslednjim minutama kojim je odveo Orlove na Mundijal.

Predsednik FSS Nenad Bjeković smatra da je iza nas istorijska godina.

Ispisali su je selektor Dragan Stojković i naši reprezentativci pobedom protiv jedne od najjačih selekcija sveta. Pobeda protiv Portugalije je pobeda fudbalske Srbije. I to nije kraj, već početak jedne lepe priče. Na reprezentativni, nadovezao se klupski fudbal i dobri rezultati Crvene zvezde i Partizana na evropskoj sceni. Želimo im uspehe i na proleće„, istakao je Bjeković, uz konstataciju da u srpskom fudbalu više nema saopštenja i prepucavanja.

Za najbolju igračicu Srbije proglašena je Jelena Čanković, trenutno član švedskog Rozengora.

Komentari

Vaš komentar