Ekskluzivno: Džajin tim za FSS

Reprezentacija 26. feb 202322:3057 komentara
Dragan Džajić
Starport/Novak Đurović

Dan pred zvaničnu overu, izvestan je sastav Izvršnog odbora, po predlogu grupe Dragana Džajića. Poslednjih dana iznijansirani su poslednji detalji i nazire se koja prezimena će se naći u ponedeljak na Terazijama 35, u sklopu obznane tima najbližih saradnika jednog od kandidata za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Sport klub ekskluzivno otkriva sastav većeg dela Džajinog tima za FSS.

Izbori u FSS

Potpredsednička mesta, prema očekivanjima, namenjena su Branislavu Nedimoviću i Ljubiši Tumbakoviću.

Posle dužeg dopisivanja i brisanja, uz bivšeg ministra poljoprivrede u Vladi Republike Srbije, mesto ispod predsednika napokon je obezbeđeno za nekadašnjeg selektora državnog tima. Navodno, Ljubiša Tumbaković je u poslednjem trenutku promenio stranu i umesto dva obećana glasa Nemanji Vidiću, iznenada rešio da podrži Dragana Džajića. I dobio – potpredsedničko mesto!

Očekuje se da Branislav Nedimović, u slučaju pobede Dragana Džajića, dobije široka ovlašćenja u budućem sazivu „fudbalske vlade“.

Na mestima, obezbeđenim čelnicima regionalnih saveza, kako saznajemo, neće biti iznenađenja.

„Izvisio“ je jedino Zoran Ignjatović, prvi čovek istočne Srbije. Navodno, izostanak Vladana Gašića iz sastava „Piksijevog Izvršnog odbora“, ubrzao je stopiranje izbora Nenada Bjekovića za predsednika FSS i ovog puta, grupa okupljena oko Dragana Džajića, nije imala mnogo izbora. Predsednik Trajala ima širok uticaj u istočnom regionu i logično se našao na novoj listi.

Starsport

Ostala tri mesta poverena su predsednicima – Draganu Simoviću, Marku Zdravkoviću i Nebojši Živanoviću.

Očekivano, Simović je ubedljivom pobedom u pokrajinskom savezu, „cementirao“ sopstvenu poziciju u budućem mandatu.

Pominjalo se da će umesto Marka Zdravkovića, FS Beograda predstavljati Dijana Petrović Đorđević, ali u fudbalskim krugovima odavno se šuška da Čukarički nije, ipak, na „liniji“. Otuda, najverovatnije, rešenje da u IO FSS, po predlogu grupe oko Dragana Džajića, bude inkorporiran Marko Zdravković.

Napokon, zapadni region, prema očekivanjima i rešenjima „druge ubske grupe“ predstavljaće predsednik Nebojša Živanović.

Sasvim iznenađujuće, u Fudbalski savez Srbije vraća se Vladimir Petrović Pižon. Nekadašnji selektor, u eri Slaviše Kokeze neslavno je „zalupio vrata“ na Terazijama 35, ljutit što je tadašnji predsednik imao potcenjivački stav prema njegovom „liku i delu“. U slučaju pobede Dragana Džajića, Pižon će ponovo u FSS. Ovog puta kao član izvršne vlasti.

REUTERS/Action Images / Andrew Couldridge

Silom prilika, u Izvršnom odboru, ostaće Dragomir Lazović, prvi čovek Javor Matisa i predsednik Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije.

Pominjalo se da će sudijsku organizaciju predstavljati uticajni Dejan Santrač, međutim, u poslednjem trenutku rešeno je da stolica bude poverena predsedniku Dejanu Deleviću, čije akcije u esnafskom udruženju, pogotovo posle smehotresne poznojanuarske sednice organizacije, nisu velike…

U budućem sazovu IO FSS, po meri grupe okupljene oko Dragana Džajića, ostalo je i nekoliko nedoumica. Tokom večeri, ili u ponedeljak pre podne, biće poznato da li će pokrajinski klupski fudbal predstavljati Dragoljub Zbiljić, ili Janoš Žemberi. Navodno, prvi čovek superligaša iz Bačke Topole, ima malu prednost, ali se ozvaničenje očekuje tek do sutra u podne.

Iz starog saziva, u znak dobre volje prema selektoru Draganu Stojkovića, član Izvršnog odbora FSS trebalo bi da ostane i malo zainteresovani Aleksandar Mihajlović. Informacija, za sada, nije potvrđena…

Starsport/Pedja Milosavljevic

Napokon, ženski fudbal i kvotu od jedne dame u izvršnoj vlasti, trebalo bi da predstavlja Sandra Sremčević. Godinama angažovana u Crvenoj zvezdi, gospođa Sremčević ima poseban uticaj u organima FSS, zaduženim za takmičenja dama…

Konačni sastav IO FSS, po predlogu Dragana Džajića, trebalo bi da bude dostavljen do ponedeljka, u 14 časova. Saznajemo da, u narednim satima, postoji otvorena mogućnost manjih korekcija…

U isto vreme, očekuje se da i Nemanja Vidić dostavi u FSS spisak najbližih saradnika u budućem sazivu…

Komentari

Vaš komentar