EP U21 (Q): Crna Gora bolja od Irske, BiH od Luksemburga

Foto: FSCG

Izabranici Miodraga Vukotića, fudbaleri Crne Gore do 21 godine, nastavljaju da se bore za mesto na Evropskom prvenstvu. Odmah posle poraza od Švedske, usledila je pobeda nad Republikom Irskom – 2:1.

Crna Gora je dominirala u prvom poluvremenu. Nikola Krstović je posle pet minuta igre pogodio za 1:0, a samo pet minuta kasnije je asistirao Ivanu Vukčeviću za 2:0.

Izabranici Miodraga Vukotića su sačuvali stečeni kapital do kraja prvog poluvremena, a u nastavku meča su nastojali da zatvore sve prilaze svom golu, a da iz kontranapada stignu do ubedljivijeg trijumfa.

Međutim, Republika Irska je u 74. minutu smanjila. Strelac je bio Mark Meginis. Nedugo zatim Nemanja Perović je skrivio penal, ali je Nikola Ivezić uspeo da dobije duel jedan na jedan protiv Konora Koventrija.

FSCG

U ostalim mečevima grupe, Bosna i Hercegovina je pobedila Luksemburg sa 2:0, a golove su postigli Milan Savić i Amar Dedić. U velikom derbiju, Italija je na svom terenu odigrala nerešeno protiv Švedske – 1:1.  Lorenco Luka je doveo Italiju u vođstvo u završnici prvog, a izjednačenje je sredinom drugog poluvremena doneo Tim Prica.

Tabela: Švedska 11, Italija 10, Crna Gora sedam, Republika Irska sedam, Bosna i Hercegovina pet, Luksemburg jedan.

Crna Gora je odigrala pest, Švedska pet, a Italija četiri meča. U narednoj rundi, izabranici Miodraga Vukotića igraju protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Komentari

Vaš komentar