EP U21 (Q): Švedska ponovo bolja od Crne Gore

FSCG

Izabranici Miodraga Vukotića, fudbaleri Crne Gore do 21 godine, poraženi su od Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sa 3:1. Podsećanja radi, Šveđani su u Podgorici slavili sa 3:1.

Mlada reprezentacija Crne Gore je nastojala da stigne do pozitivnog rezultata, ali je Švedska objektivno kvalitetnija selekcija. Tokom prvog poluvremena, defanzivnu postavku Crne Gore srušio je Remi Hajal u 35. minutu.

U nastavku, Crna Gora je morala da krene na sve ili ništa, ostalo je mnogo slobodnog prostora, a vrlo brzo ga je iskoristio Armin Gigović. Momak koji brani boje ruskog Rostova, zatresao je mrežu golmana Nikole Ivezića u 52. minutu.

U 69. minutu na semaforu je pisalo 3:0, a strelac je bio Entoni Elanga. U tom momentu, jedina dilema je bila – kojim će se rezultatom završiti meč u Švedskoj.

U samoj završnici, Omar Šiljarić, momak koji igra za nemački Aue, uspeo je da smanji na 3:1.

Foto: FSCG

U ostalim mečevima grupe, Italija je kao gost pobedila Bosnu i Hercegovinu sa 2:1, dok je naredni rival Crne Gore, selekcija Republike Irske, savladala Luksemburg sa 2:0.

Podsećanja radi, Crna Gora je u prethodna četiri meča savladala Luksemburg u gostima (2:1), remizirala je sa Bosnom i Hercegovinom u Podgorici (2:2), a poražena je od Švedske (3:1) i Italije (1:0).

Tabela: Švedska 10, Italija devet, Irska sedam, Crna Gora četiri, Bosna i Hercegovina dva, Luksemburg jedan.

Komentari

Vaš komentar