FSCG: Hvala Hadžibegiću, ugovor Raduloviću

Reprezentacija 28. dec. 202017:231 komentar
Podeli:
Miodrag Radulović
FSCG

Sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore donela je veliku promenu. Naime, umesto selektor Faruka Hadžibegića koji je sa državnim timom stigao do B divizije Lige nacija, reprezentaciju će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo voditi Miodrag Radulović.

Nakon završetka sednice Izvršnog odbora, Fudbalski savez Crne Gore je objavio saopštenje koje prenosimo u celini:

„Jednoglasnom odlukom Izvršni odbor imenovao je Miodraga Radulovića, 53-godišnjeg trenera iz Podgorice, za selektora seniorske reprezentacije Crne Gore. Radulović će na klupi „hrabrih sokola“ zameniti Faruka Hadžibegića kojem 31. decembra 2020. godine ističe ugovor sa Fudbalskim savezom Crne Gore, a Radulović je potpisati ugovor do kraja 2021. godine.

Povezano

Izvršni odbor zahvalio se stručnjaku iz Bosne i Hercegovine na saradnji i profesinalnom odnosu tokom angažmana u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore i poželeo mu mnogo uspeha u nastavku trenerske karijere.

Saradnja je produžena sa selektorom mlade (U-21) reprezentacije Miodragom Vukotićem, selektorom pionirske (U-15) reprezentacije Goranom Perišićem, selektorom ženskih selekcija Mirkom Marićem i selektorom Futsal selekcija Svetom Ljesarom.

Omladinsku (U-19) reprezetnaciju predvodiće Slobodan Drašković kojeg će na mestu selektora kadetske (U-17) reprezentacije naslediti Radovan Kavaja, trener koji je tokom karijere vodio seniorske timove Mogrena, Lovćena, Mladosti i Grblja.

Na sednici su usvojeni izveštaji Komisije za takmičenje, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbednost i sigurnost. Izvršni odbor prihvatio je i predlog kalendara takmičenja za prolećni deo sezone 2020/21 koje počinje 19. februara i završava se 27. maja.

Izvšrni odbor zahvalio se klubovima na odgovornom odnosu prema individualnom i kolektivnom zdravlju, poštovanju Smernica za organizaciju utakmica tokom pandemije Covid-19 i svih mera i preporuka nadležnih državnih organa čime su stvorili uslove za nesmetano odvijanje svih takmičenja u kojima je odigrano 550 utakmica“.

Crna Gora će se za mesto na Mundijalu boriti protiv Holandije, Turske, Norveške, Letonije, Gibraltara. Prvu utakmicu, izabranici Miodraga Radulovića igraju 24. marta u Letoniji, a zatim slede dva duela u Podgorici, protiv Gibraltara 27. i Norveške 30. marta.

 

Komentari

Vaš komentar