FSS, ipak, odustao od Zlatne lopte

Reprezentacija 28. jan 202310:502 komentara
Dragan Stojković i Nenad Bjeković
Starsport/Peđa Milosavljević

Dodela Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije za 2022. godinu, najverovatnije, neće biti održana.

Iako najavljena za nedelju, uoči povratka reprezentacije iz Sjedinjenih Američkih Država, svečanost nije ni najavljena u planovima za naredni period.

Zlatna lopta FSS

I male su šanse da, u kratkom periodu, bude zakazana. Postoji ideja da događaj bude pomeren za proleće, ali… U praksi, to bi značilo da definitivno ceremonije neće ni biti!

Sport klub je još početkom decembra najavio da FSS neće dodeliti nagrade najboljima, treneru, fudbaleru i fudbalerki, u 2022. godini. Na burnoj decembarskoj sednici, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, odlučio je da nagradi Dragana Stojkovića, Aleksandra Mitrovića i Jovanu Damnjanović, ali o datumu svečanosti tada nije bilo govora.

Volšebno, u želji da amortizuje negativne komentare javnosti posle neuspeha u Kataru, najuže rukovodstvo FSS odustalo je od ranije ustanovljenog običaja o organizaciji ceremonije krajem godine. Iako je bilo jasno da februarski termin nikako neće odgovarati nagrađenima, pre svega zbog zauzetosti u klubovima, sa Terazija je poslat signal da se događaj pomera za nedelju uoči početka prolećnog dela sezone. O tome, za sada, nema ni reči…

Zato je i najrealnija prognoza da dodele Zlatne lopte za 2022. uopšte neće ni biti.

Otkazivanje svečanosti najbolji je lakmus papir trenutnog stanja u Fudbalskom savezu Srbije. Sijaset pravnih paradoksa, rad na ivici legitimiteta, neizvesnost kad će srpska kuća fudbala napokon dobiti „glavu“, razne vesti sa svih strana, odaju utisak da ljudi u FSS ne znaju ni kojim putem valja krenuti. Sredinom marta, pride, ističu mandati organima izabranim 2019, svega nekoliko dana uoči početka kvalifikacija za Prvenstvo Evrope u Nemačkoj…

Finalni izborni čin, imenovanje predsednika, rešio bi barem institucijalnu, skoro dvogodišnju, krizu rukovođenja. A, ko će na čelo FSS, to već nije pitanje za ljude iz fudbalskog miljea. Čeka se mig sa Andrićevog venca, a njega još nema.

Ni na pomolu…

 

Komentari

Vaš komentar