FSS o selektoru u ponedeljak

Reprezentacija 12. dec. 202011:348 komentara
Podeli:
FSS

Sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, umesto 15. decembra, održaće se dan ranije.

Najinteresantnija tema dnevnog reda zasedanja u Staroj Pazovi, prvog dana posle vikenda, trebalo bi da bude status selektora Ljubiše Tumbakovića i eventualni predlog novog rešenja na klupi državnog tima. Za sada, ipak, ne postoji naznaka ko bi to mogao da bude.

Tanjug/AP Darko Vojinović

Kao prvi kandidat, sa velikim šansama da već do novogodišnjih praznika bude promovisan u selektora, i dalje slovi Vladan Milojević. Trofejni stručnjak želja je vodećih ljudi Fudbalskog saveza Srbije, međutim, moraće još nekoliko kockica da se složi do definitivnog povratka aktuelnog trenera Al Ahlija u Beograd. Za dolazak aranđelovačkog stručnjaka, jedinog koji je u Srbiji osvajao trofeje sa dva različita kluba, postoji potreban konsenzus u vrhu FSS i uz odličan finansijski saldo na računu srpske kuće fudbala, ni eventualno milionsko obeštećenje za transfer iz Saudijske Arabije ne bi trebalo da predstavlja nepremostiv problem.

Milojevićeve akcije, poslednjih dana, značajno su skočile i u ovom trenutku jedina je realna opcija rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije.

Otpali Jokanović i Paunović

 

U izveštaju Marka Pantelića, zaduženog za predlog novog rešenja, pred članovima IO FSS, naći će se najverovatnije notirane intezivne diplomatske aktivnosti u poslednjih sedam dana. Podsetimo, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije, dobio je zadatak da razgovara sa potencijalnim kandidatima i Izvršnom odboru dostavi konkretno ime i prezime naslednika Ljubiše Tumbakovića.

FSS

Navodno, zvanično „ne“ stiglo je već od Slaviše Jokanovića i Veljka Paunovića.

Za Jokanovića važi priča da u aktuelnoj konstelaciji snaga, uprkos primamljivom pozivu iz Beograda, nije spreman da se upušta u avanturu zvanu „selektor Srbije“.

Paunović je već na ozbiljnom poslu, uz primamljiv ugovor, beleži sjajne rezultate sa Redingom u Čempionšipu i sasvim je logično što se zahvalio Panteliću na pozivu.

 

Komentari

Vaš komentar