Guneš pred CG: Imamo kvalitet, Hakan i Burak kao Emre

Podeli:
Imago Sports

Turska ima sedam bodova iz tri meča u kvalifikacijama za Svetski kup. Sledi joj meč sa Crnom Gorom koja je odmah iza sa šest bodova. Meč je u Istanbulu u sredu od 20 i 45.

Turska nije imala uspeha na Evropskom prvenstvu, a selektor Šenol Guneš kaže da reprezentacija nastavlja dalje posle tih nedovoljno dobrih rezultata.

Hoćemo devet bodova iz mečeva koje igramo u septembru. Znam koliko je tim uzbuđen, talentovan, znam karakter ekipe i ono što su do sada uradili. Bićemo bolji kad smo podmlađeni. Imamo vere, hrabrosti, kvaliteta i energije. Hoćemo da igramo pametno i strpljivo. Naš protivnik je tehnički potkovan i može da dodaje„, kaže Šenol Guneš.

On je dodao da u timu neće biti Ozan Tufan, Čalar Sojundžu, Ozan Kabak i Halil Dervišolu. Takođe u timu neće biti ni Halil Akbunar i Ozan Kabak. Poručuje da je igrač Bešiktaša Salih Učan talentovan igrač i da je on budućnost turskog fudbala, ali da ipak nacionalni tim zavisi od Buraka Jilmaza i Hakana Čalhanolua.

Pričao sam sa Emreom Belozoluom. Njemu sam se divio i mislim da će biti dobar trener zbog liderskih sposobnosti. Ja želimd a Burak Jilmaz i Hakan Čalhanolu budu lideri kao što je i Emre bio dok je igrao. Očekujem da obojica igraju i da doprinesu u razvoju igrača koji igraju sa njima„, dodao je Guneš.

Turska u sredu igra sa Crnom Gorom, sledi joj potom Gibraltar 4. septembra, dok je 7. septebmra još jedno gostovanje i to u Amsterdamu protiv Holandije.

Komentari

Vaš komentar