Janković: Svim silama ka golu, moramo da pobedimo

Marko Janković
Foto: FSCG

Fudbaleri Crne Gore 8. oktobra sa početkom u 20 časova i 45 minuta. gostuju Gibraltaru u kvalifikacijama za Mundijal. Izabranici Miodraga Radulovića imaju samu jednu opciju – pobedu. Svaki drugi epilog označio bi kraj snova o plasmanu na Mundijal.

„Ne smemo da se zavaravamo, iako smo favoriti. Gibraltar je ekipa koja kod kuće igra zatvoreno, nije lako prići golu. Potrebno je da uđemo jako u meč i da od starta nametnemo našu igru. Brzi gol ili lopta u mreži rivala tokom prvog poluvremena, mnogo bi nam olakšala posao“, rekao je Marko Janković, pa nastavio:

„Ne zaboravljamo da su ozbiljne reprezentacije imale problem kada su gostovale Gibraltaru. Verovatno su mislili da će biti lako, ušli su u meč slabije bez dovoljno energije. Nama to ne sme da se desi. Moramo da krenemo svim silama ka golu rivala od samog starta”.

Rival je specifičan, a neobična je i podloga. Podsećanja radi na stadionu u Gibraltaru je veštačka trava, a izabranici Miodraga Radulovića su poslednji trening odradili na pomoćnom terenu Fudbalskog kluba Budućnost, upravo zbog podloge na kojoj će igrati protiv Gibraltara.

„Svakako da nam je poslednji trening u Podgorici pomogao da se adaptiramo na drugačiju podlogu. Veštačke trave su različite, a ona na Gibraltaru biće drugačija, ali ovo nam je svakako značilo“, rekao je Marko Janković koji brani boje izraelskog Beitar Jerusalima, te dodao:

FSCG

„Godinama sam u reprezentaciji i nikada nismo bili u kompletnom sastavu. Vratio se Jovetić, ali smo u međuvremenu ostali bez dvojice bitnih igrača u defanzivnoj liniji, Savića i Simića. Utakmica protiv Gibraltara je naše veliko finale, jer će samo u slučaju pobede, dueli protiv Norveške, Holandije i Turske imati rezultatsku težinu. Idemo korak po korak”.

Utakmica između Gibraltara i Crne Gore na programu je 8. oktobra sa početkom u 20 časova i 45 minuta, a istog dana, snage će odmeriti Letonija i Holandija, odnosno Turska i Norveška.

Tabela: Holandija i Norveška po 13, Turska 12, Crna Gora osam, Letonija pet, Gibraltar je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar