Kanada otkazala meč sa Iranom zbog ukrajinskog aviona

Reprezentacija 27. maj. 202216:031 komentar
Podeli:
USA Today Sports, Reuters

Prijateljska utakmica Kanade i Irana koja je bila zakazana u okviru priprema za Svetsko prvenstvo u Kataru otkazana je na zahtev navijača i političara iz Kanade.

Navijači i političari u Kanadi pozvali su na otkazivanje ranije zakazane prijateljske utakmice fudbalske reprezentacije ove zemlje i Irana jer je iranska raketa oborila ukrajinski avion 2020. godine.

„Iako uvek sve činioce uzimamo u obzir kada odlučujemo o zakazivanju utakmica, trudićemo se da sledeći put uradimo bolji posao. Razmotrićemo se sve što se dogodilo kako bismo bili sigurni da radimo najbolji mogući posao na terenu i van njaga“, poručili su iz Fudbalskog saveza Kanade.

Ukrajinksi avion na međunarodnom letu oboren je 8. januara 2008. rajetom koja je ispaljena iz Teherana, a u želji da pred javnošću opravda meč Kanade i Irana premijer ove zemlje rekao je da je FS Kande zakazao utakmicu:

„Mislim da je to donekle dobra ideja, ali organizatori će morati da je objasne“, rekao je premijer pre nego što su se političari i javnost obrušili na FS Kanade što je dovelo do otkazivanja utakmice.

Komentari

Vaš komentar