Kokeza podneo ostavku!

Reprezentacija 22. mar. 202113:30 > 13:5847 komentara
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Slaviša Kokeza više nije predsednik Fudbalskog saveza Srbije, prenosi Tanjug.

„Želim da obavestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost da se povlačim sa funkcije predsednika Fudbalskog saveza Srbije. U želji da, pre svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost“, naveo je Kokeza i istakao da „nikad nije i neće biti sumnjivo lice ljudima sa kojima je blizu 20 godina delio iste vrednosti“, a potom nastavio:

Povezane vesti

„Poštujući sve ono što se u tom odnosu izgradilo, niko ne treba Aleksandra Vučića i Srbiju da brani od Slaviše Kokeze, jer Slaviša Kokeza je bio uz Aleksandra Vučića i Srbiju kada mnogi to nisu smeli ili hteli. Ponosan tada, ponosan i sada kada se brutalno iznose opasne neistine koje su naravno nanele štetu i funkciji koju više neću da obavljam. Povlačim se sa mesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije kako bih celog sebe stavio u službu pravde i istine koji će biti moja vodilja u budućem periodu“, naveo je Kokeza.

On je naveo da je ostavku podneo jer želi sve najbolje reprezentaciji.

„Ovim činom želim Fudbalskom savezu Srbije i našoj najboljoj reprezentaciji, pred kojom je start u kvalifikacijama za prvenstvo sveta, da obezbedim mir i stabilnost, kako bi se sa što manje problema fokusirali na predstojeće izazove od kojih su utakmice protiv Republike Irske i Portugalije možda i ključne u borbi za plasman na SP u Kataru 2022. godine“.

Za kraj Kokeza je poželeo sve najbolje nacionalnom timu i selektoru Srbije.

„Srećan sam, zadovoljan i ponosan što će na tom putu državni tim da predvodi po mom mišljenju najveće ime u istoriji našeg fudbala Dragan Stojković. Njemu, kao i svim ljudima u sistemu Fudbalskog saveza želim mnogo uspeha u budućnosti“, poručio je Kokeza.

Slaviša Kokeza je na čelo Fudbalskog saveza Srbije došao u maju 2016. godine. Za vreme njegovog mandata reprezentacija Srbije je uspela da izbori plasman na SP u Rusiji 2018. godine. On je pre tri sedmice bio proveden na informativni razgovor zbog navodne kriminogene  povezanosti sa Veljkom Belivukom.

 

Komentari

Vaš komentar