Lev imun na katastrofe: Ostaje selektor Nemačke

Reprezentacija 1. dec. 20201:041 komentar
Podeli:
Getty image/Alexander Scheuber

Nemačka se od 2014. i osvajanja Svetskog prvenstva nalazi u konstantnom padu. Ne samo da se ne osvajaju trofeji, već se doživljavaju eliminacije još u grupnoj fazi, a poslednji debakl protiv Španije i 0:6 kap je koja bi u bilo kom savezu prelila čašu. Ali ne i u nemačkom.

Tim porazom Nemačka je propustila šansu da se plasira na završni turnir, iako joj je i bod igrao. U prethodnom ciklusu Lige nacija Elf je zauzeo poslednje mesto u grupi i nije ispao samo jer je UEFA odlučila da proširi A ligu za još četiri reprezentacije. Prethodno je na Svetskom prvenstvu u Rusiji ekipa ispala još u grupnoj fazi, što joj je bilo prvi put da ne prođe grupu još od EURO 2004.

povezane vesti

Međutim, svetskom šampionu iz 2014. oprošteni su ti kiksevi i nemački fudbalski savez (DFB) ukazao je poverenje Joahimu Levu sve do isteka ugovora do Svetskog prvenstva 2022. Pre toga Nemačka će igrati sa Levom na Evropskom prvenstvu naredne godine.

Predsedništvo Fudbalskog saveza Nemačke je zaključilo da su na putu do Evropskog prvenstva 2021. godine ostvareni svi važni ciljevi uključujući plasman na kontinentalnu smotru, opstanak u najkvalitetnijem rangu Lige nacija i ostanak u prvom šeširu uoči žreba za Svetsko prvenstvo. Shodno tome Joakim Lev ima poverenje Saveza – glasi u saopštenju DFB.

Ovim saopštenjem samo je i zvanično potvrđen raniji stav rukovodstva da čovek, koji je od 2006. na klupi nacionalnog tima i za to vreme vodio Pancere do titule svetskog šampiona 2014, finala EURO 2008, polufinala Svetskog prvenstva 2010 i EURO 2012. i 2016.

Komentari

Vaš komentar