Mesi: Za Maradonu i sve Argentince

Reprezentacija 12. jul 20219:252 komentara
Podeli:
Buda Mendes/Getty Images

Lionel Mesi stigao je u Argentinu, gde je stanje euforije, posle trijumfa reprezentacije na Kopa Americi.

Na osvajanje kontinentalne titule, Argentina je čekala 28 godine. Poslednji put su slavili davne 1993. godine. Sada su Mesi i drugovi stigli do pehara na najslađi mogući način pobedom u finalu protiv Brazila na njihovom terenu na čuvenoj Marakani.

povezane vesti

Ovo je titula za sve Argentince i naravno Dijega Maradonu, koji nas je sigurno podržavao, gde god se sada nalazi. Hvala mojoj porodici, koja me uvek gurala napred, prijateljima koje mnogo volim i svim ljudima, koji su verovali u nas“, napisao je Mesi.

Kapiten Argentine se posebno osvrnuo na činjenicu da je Argentina teško pogođena pandemijom koronavirusa. Obolelo je više od četiri miliona ljudi, dok je bolest bila fatalna za 98 hiljada njegovih sunarodnika.

Znam da bi svi voleli da sada slavimo, ali moramo budemo oprezni. Dug je put do povratka u normalnost. Nadam se da će ova pobeda i sreća koju osećamo pomoći da zajedno pobedimo virus“, istakao je Mesi.

Posebno se jedan od najboljih igrača u istoriji zahvalio reprezentativnim drugovima.

Bila je ovo neverovatna Kopa Amerika. Znam da imamo mnogo toga da dokažemo, ali je istina da su ovi momci dali sve i ponosan sam što sam kapiten ovoj neverovatnoj grupi igrača i ljudi“, stoji u Mesijevoj objavi.

Komentari

Vaš komentar