„Mi igrače iz druge lige, a Brazil iz Reala, Arsenala…“

Reprezentacija 8. jun. 202121:49 > 21:517 komentara
Podeli:
Fudbalski savez Srbije

Selektor mlade reprezentacije Srbije Zvonko Živković kaže da je ubedljiv poraz od olimpijskog tima Brazila jasan pokazatelj razlike u kvalitetu.

Orlići su izgubili u prijateljskom meču na stadionu Rajko Mitić rezultatom 3:0.

Povezane vesti

Znamo ko nam je bio protivnik, jedna od najboljih selekcija na svetu. Znamo u kojim klubovima imaju igrače, koja im cena i zbog čega je to tako. Mi se upoznajemo, protiv Rusije smo igrali pre 48 sati, nismo mogli da izdržimo ritam ove utakmice„, istakao je Živković.

Šansu u srpskom timu dobili su i mladi igrači iz druge lige kako bi se stekao pravi uvid na koga se može računati za takmičarske utakmice.

Imali smo igrače drugoligaša IMT-a i Loznice, a Brazil iz Real Madrida, Arsenala koji vrede po 50 miliona. To je razlika i snaga Brazila. Mogu da iznesem još hiljadu parametara u našu korist. Ono što je bitno je da izvučemo pouke i šta je bilo dobro. Znamo da naš fudbal ne može da izbaci igrače kakve imaju Brazilci. Nadam se da će naše škole fudbala moći da iznedre jednog dana takve„.

Upros svemu, optimizam kod novog selektora ne jenjava.

Jako sam zadovoljan što smo imali želju. Hteli smo da napadamo, nisu nam dali… Verujem da, kada budemo zajedno duže, uspeti da napravimo dobru selekciju koja će moći da se takmiči ravnopravno sa evropskim selekcijama„, završio Živković.

Komentari

Vaš komentar