Misija broj dva: Johanson ispred mreže Srbije

Reprezentacija 19. jul. 20219:40 > 9:552 komentara
Podeli:
Marko Johanson
Guliver image

Golman Mile Svilar je na pragu, a spisak selektora Dragana Stojkovića Piksija mogao bi uskoro da bude proširen za još jedno ime iz inostranstva. Dres Srbije smeši se Marku Johansonu, čuvaru mreže švedskog šampiona Malmea.

Kontakti, za sada na nivou ispitivanja raspoloženja, već su uspostavljeni. Najbitnije da nema ograničenja administrativne prirode.

Prvo i najvažnije – Johanson ima pasoš Srbije. Marko ima srpsko poreklo, njegova majka je Srpkinja i mladi golman ne krije veliku želju da obuče dres „orlova“.

Kroz karijeru je gradio imidž standardnog golmana mlađih reprezentativnih selekcija Švedske, ali nije debitovao za seniorski tim. Napokon, interese Johansona godinama zastupaju i prezentiraju ljudi sa prostora Srbije i to je još jedan snažan signal da realizacija interesantne ideje nije neizvodljiva.

Povezane vesti

O Johansonu se u Srbiji malo zna, iako ima interesantan fudbalski put. Rođen 25. avgusta 1998. u Malmeu, prošao je školu velikog kluba Švedske. Iz Malmea nije mrdao, promenio je u poslednje četiri godine tri kluba, ali sve na pozajmicu.  Za dve godine, sa Treleborgom, napredovao je iz Superaten u elitnu Alesvenskan ligu, branio mrežu čak 59 puta, propustio sam jedan meč i otišao u Gais. Ni tu nije odmarao, tokom 2019. izostao, takođe, sa jedne utakmice.

Prošlu sezonu počeo je u Mjalbiju, za čiji uspon je svojevremeno bio najzaslužniji srpski stručnjak Miloš Milojević. U junskom prelaznom roku, napokon, vratio se u Malme, izborio se za mesto među stativama i godinu okončao sa 16 mečeva u dugo čekanom dresu matičnog kluba.

Marko Johanson
Avdo Bilkanovic

Od početka 2021. mrežu Malmea čuvao je osam puta.

Za razliku od Svilara, konačna potvrda dogovora Marka Johansona i predstavnika Fudbalskog saveza Srbije nije tako blizu. Evidentna želja i činjenica da su obe strane zagrejane za brzu realizaciju nagoveštavaju i skori završetak posla. Uostalom, mlađani Johanson je nekoliko puta, tokom boravka u Beogradu, isticao da želi dres Srbije.ž

*Ratko Svilar potvrdio za SK: Radi se srpski pasoš za Mileta

Uz status i ime, više nego dovoljno za konačnu realizaciju još jednog poduhvata sporstkog sektora FSS, na čelu sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem i sportskim direktorom Stevanom Stojanovićem. Ljudi, čije reči, očigledno, imaju veliku težinu…

Komentari

Vaš komentar