Morošan više neće nositi dres reprezentacije Nemačke

Dženifer Morošan
Christof Koepsel/Getty Images

Dženifer Morošan neće više igrati za reprezentaciju Nemačke. Tridesetogodišnja fudbalerka obavestila je selektora o svojoj odluci četiri meseca pred početak Svetskog prvenstva koje će ovog leta biti odigrano u Australiji i Novom Zelandu.

Fudbalerka Olimpika iz Liona obavestila je seletora Nemačke Martina Vos-Teklenburga o svojoj odluci u telefonskom razgovoru.

Morošan je zbog ozbiljne povrede propustila Evropsko prvenstvo prošlog leta, a ta povreda bila je zapravo i povod za ovakvu odluku.

„Zbog teške povrede kolena koju sam zadobila u proleće prošle godine, odlučila sam da je vreme da se oprostim od reprezentacije. Jedan od znakova bilo je i propuštanje Eura. Bila sam i biću najveći navijač reprezentacije“, poručila je Morošan koja je za Nemačku odigrala 111 mečeva.

Dodala je i da koleno nakon povrede više nije kao pre i da više ne može da igra i za klub i za reprezentaciju i da na obe strane pruža maksimum.

Kako je saopštio Fudbalski savez Nemačke, Morošan će poslednji put dres reprezentacije obući na oproštajnom meču u kome će vicešampionke Evrope igrati protiv Brazila 11. marta u Nirnbergu.

Nekadašnji kapiten, sa reprezentacijom je bila šampion Evrope 2013. i olimpijski šampion 2016. godine.

Komentari

Vaš komentar