Murat Jakin je novi selektor Švajcarske

Murat Jakin
REUTERS/Ruben Sprich

Murat Jakin je novi selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske.

Murat Jakin nasledio je na klupi reprezentacije Vladimira Petkovića koji je sa priličnim uspehom gradio i vodio tim, a sada je peruzeo ulogu trenera Bordoa.

Jakin je tokom igračke karijere nastupio za reprezentaciju 49 puta, a na mesto selektora dolazi sa trenerske pozicije u švajcarskom drugoligašu Šafhauzenu.

„Murat Jakin je novi selektor reprezentacije. Dobrodošao nazad Murate!“, poručili su iz Fudbalskog saveza Švajcarske.

Jakin je potpisao ugovor sa savezom do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru sa mogućnošću produžetka saradnje.

„Reprezentacija ima mesto u mom srcu još iz vremena igračkih dana. Velika je čast ova prilika da svoju zemlju predstavljam i kao trener. Ne sumnjam da ćemo uspeti da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo u Kataru sa ovim sjajnim timom sa kojim ćemo nastaviti da slavimo uspehe“, rekao je Jakin.

Jakin je trenersku karijeru počeo 2006. godine u Konkordiji iz Bazela kao pomoćni trener. Asistent je bio u Grashopersu, a samostalno je vodio Frojnfeld, B tim Grashopersa, Tun, Lucern, Bazel, Spartak iz Moskve, Šafhauzen, Grashopers, Sion i u poslednjih godinu dana ponovo Šafhauzen.

Jakina debi na mestu selektora očekuje već u septembru tokom reprezentativne pauze, tačnije već prvog dana devetog meseca kada Švajcarska dočekuje Grčku u Bazelu.

Mečeve evropskih kvalifikacija za Mundijal u Kataru možete pratiti samo na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar