“Napredovali jesmo, ali nedovoljno za veliko takmičenje”

Reprezentacija 13. okt 202112:511 komentar
FSCG

Fudbaleri Crne Gore nisu uspeli da ostvare san. Plasman na veliko takmičenje, prvo u istoriji, ostaće cilj kome će se težiti u periodu koji sledi, ali posle poraza od Norveške u Oslu, Mundijal je nedostižan.

U duelima protiv Holandije i Turske na svom terenu, izabranici Miodraga Radulovića neće imati rezultaski imperativ, ali će imati imperativ da protiv izuzetno kvalitetnih selekcija pokažu da su kadri da pariraju reprezentatijacama iz evropskog vrha.

Crna Gora je pokazala dosta u kvalifikacijama koje još uvek traju, ali je to bilo nedovoljno za ostvarenje sna. Problem je po običaju bila i činjenica da Miodrag Radulović nije mogao da računa na sva igrače ni na jednom meču.

”Zreliji smo, kompaktniji nego ranije, bolji kao ekipa, ali još neke stvari moramo da nadogradimo da bismo došli u situaciju da se borimo za plasman na veliko takmičenje. Utakmica u Oslu pokazala je da razlika nije velika, ali…”, rekao je  Aleksandar Šćekić, uzdanica reprezentacija Crne Gore i Partizana, pa nastavio:

FOTO: FSCG

”Ušli smo bojažljivo u meč i sa previše respekta prema protivniku. Iako treba da poštujemo svaku ekipu, mislim da i mi imamo određeni kvalitet i da moramo više da verujemo u sebe. Treba sa sebe da skinemo pritisak da se nešto mora, jer je to kontraproduktivno. Svima nam je žao što utakmice sa  Holandijom i Turskom ne nose prefiks biti ili ne biti. Međutim, borićemo se od prvog do poslednjeg minuta, jer nas očekuju dueli koji podižu rejting, koji donose samopouzdanje za period koji sledi i u kojem ćemo nastojati da san pretvorimo u javu, da stignemo do prvog velikog takmičenja u istoriji Crne Gore, kada je fubal u pitanju”.

U narednom kolu, koje je na programu 13. novembra, snage će odmeriti Crna Gora i Holandija, Turska i Gibraltar, odnosno Norveška i Letonija.

Tabela: Holandija 19, Norveška 17, Turska 15, Crna Gora 11, Letonija pet,  Gibraltar je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar