Navijači na ulicama dočekali Argentince

Podeli:
fudbalska reprezentacija Argentine
REUTERS/Matias Baglietto

Navijači Argentine okupili su se u brojnim gradovima širom zemlje kako bi proslavili pobedu svog tima i osvajanje Kopa Amerika.

Fudbalski savez Argentine nije planirao nikakav zvanični doček igračima i proslavu osvojene titule zbog stanja sa koronavirusom u zemlji.

Lionel Mesi i njegovi saigrači stigli su u Buenos Ajres u nedelju ujutru privatnim letom iz Rija nakon čega su odmah na aerodromu obavili testiranja na koronavirus.

U dva autobusa na kojima je ispisano „šampioni Amerike 2021“ i brojem 15 (broj titula Argentine na Kopa Amerika) uz policijsku pratnju tim je ispraćen sa aerodroma, a dočakale su ih stotine navijača na ulicama kojima su prolazili.

fudbalska reprezentacija Argentine
REUTERS/Matias Baglietto

Bez fanfara, bez slavlja, nakon kratkog boravka u prostorijama saveza igrači su se razišli svako na svoju stranu. Lionel Mesi je, uz policijsku pratnju, prostorije saveza napustio automobilom u pokušaju da izbegne navijače na putu ka svom domu u Rosariju.

U subotu uveče brojni navijači okupili su se na centralnom trgu u Buenos Ajresu, prvi put od smrti Dijega Maradone u novembru prošle godine.

Ulice su bile pune navijača koji su slavili i u svojim automobilima, a slična slika stizala je iz brojnih gradova u Argentini.

Komentari

Vaš komentar