Nekada Bijelsin pomoćnik, sada selektor Čilea

Podeli:
Eduardo Beriso
Pedro Vilela/Getty Images

Kada je u aprilu postalo jasno da će Čile propustiti i Svetsko prvenstvo u Kataru, nakon što ove reprezentacije nije bilo ni na svetskoj smotri fudbala u Rusiji 2018, tadašnji selektor Martin Lasare dobio je otkaz. Čileanci su sada imenovali njegovog naslednika.

Fudbalski savez Čilea objavio je da će novi selektor biti argentinski trener Eduardo Beriso. Kako je navedeno, sa njim je ugovor potpisan do kraja ciklusa kvalifilacija za Mundijal 2026. godine.

Čile je, u grupi u kojoj je bilo deset selekcija, u kvalifikacijama za Katar zauzeo sedmo mesto. Ali to mu ne smeta da Ekvadoru i dalje osporava mesto među najboljim selekcijama – iz FS Čilea tvrde da Bajron Kastiljo nije imao pravo igranja i to je osnov po kome osporavaju Ekvadoru pravo nastupa u Kataru.

U prethodnim kvalifikacijama novi selektor Čilea nije se proslavio vodeći reprezentaciju Paragvaja, koja je bila osma, a on je otkaz dobio još u oktobru prošle godine nakon poraza od Bolivije.

Beriso nije novo lice u reprezentaciji Čilea, upravo je u ovoj selekciji obavljao ulogu pomoćnika selektora od 2007. do 2011. kada je Čile predvodio Marselo Bijelsa.

Bio je trener Selte, Sevilje i Atletik Bilbaoa.

Komentari

Vaš komentar