“Nema Jovetića, kraj za Saveljića, ali borićemo se”

Reprezentacija 29. avg 202115:36 > 15:40
Podeli:
FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za septembarske mečeve u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a na prvom treningu je bilo šest igrača.

Tim će se kompletirati, ali u njemu neće biti kapitena Stevana Jovetića, koji će propustiti mečeve sa Turskom, Holandijom i Letonijom, zbog povrede koju je zaradio u dresu Herte, protiv Bajerna.

“Ostali smo bez lidera”, rekao je selektor Miodrag Radulović, na početku prvog brifinga državnog tima.

Stevan Jovetić
Reuters, Ints Kalnins

Jovetića nema, ali nema ni Boljevića, Islamovića, Bakića, Jovovića i Savićevića. Zbog komplikovanog kovid režima, u Turskoj sigurno neće biti ni Mugoše, neizvestan je nastup Nikole Vukčevića i Jankovića, kao i da li golman Šarkić, koji nastupa u Čempionšipu, može da se stavi na raspolaganje zbog striktnih kovid protokola u Engleskoj.

Takođe, Esteban Saveljić, Argentinac crnogorskog porekla, neće biti član reprezentacije Crne Gore.

“Saveljić je prvo pristao da igra, davao nam lažna obećanja. Sada je odbio da igra, ne znamo zbog čega. To govori o njemu kao čoveku i igraču. Ispalo je da smo mu bili odskočna daska za karijeru, a ne želim da Crnu Goru niko koristi za ličnu promociju i prosperitet”, rekao je Radulović.

Crnogorski tim biće kompletan tek u Istanbulu, dan uoči meča.

“Sve ovo može da nam remeti planove, ali ne i ciljeve”, naglasio je selektor Crne Gore.

Sportski je imati ambicije protiv Turske i Holandije u gostima, ali jasno je da Crna Gora nije u poziciji da ima rezultatske imperative.

Michael Regan/Getty Images

“Imperativa nema. Cilj je da se suprotstavimo dobro Turskoj i Holandiji, da se nadigravamo, da pokažemo kvalitet. Verujem da možemo da im odgovorimo maksimalno požrtvovanom igrom i taktičkom disciplinom, a u trećem meču sa Letonijom, ko god da igra, cilj je pobeda”.

Prvi meč je u fokusu, a Turska je nakon silovitog starta i pobeda nad Holandijom 4:2 i Norveškom 3:0, neočekivano odigrala 3:3 sa Letonijom. Crna Gora je u prva dva kola pobedila Letoniju 2:1 i Gibraltar 4:1, pa izgubila od Norveške 1:0, a ti mečevi daju nadu Raduloviću pred još teže utakmice.

FSCG

“Protiv Norveške, iako smo izgubili, nismo klonuli duhom, niti pali, nakon primljenog gola, ostali smo u sistemu, poštovali dogovore. Ako budemo igrali tako, možemo da se nadamo lepim stvarima u Turskoj i Holandiji, da im se dostojno susprotstavimo, a da onda sve damo da pobedimo Letoniju”.

Crna Gora gostuje Turskoj 1. septembra, tri dana kasnije Holandiji u Ajndhovenu, a 7. septembra dočekuje Letoniju. Nakon tri odigrana runde, Turska ima sedam, Holandija, Crna Gora i Norveška po šest, Letonija jedan, a Gibraltar je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar