Nigde ne idem: Herdman ostaje na klupi reprezentacije Kanade

Džon Herdman
REUTERS/Dan Hamilton

Džon Herdman ostaće na mestu selektora fudbalske reprezentacije Kanade najmanje do kraja Svetskog prvenstva 2026. na kome će Kanada uz Sjedinjene Američke Države i Meksiko biti domaćin.

Herdman je kroz odlične kvalifikacije odveo Kanadu u Katar na prvi Mundijal za ovu zemlju od 1986. godine, ali je za Kanađane takmičenje završeno nakon grupne faze.

Bilo je spekulacija da bi Herdman mogao da ode, ali on je sve to demantovao izjavom koju je preneo Fudbalski savez Kanade.

„Uspeh na ovom nivou uvek stvara prilike. Dobio sam nekoliko ponuda poslednjih meseci i sve sam odbio, uključujući i ponudu Fudbalskog saveza Novog Zelanda. Na Svetskom prvenstvu u Kataru naša ekipa je pokazala da pripada tom nivou. Nigde ne idem. Čeka nas još posla, a cilj je da 2026. godine odvedem ekipu na viši nivo“, naveo je Herdman.

Britanac je u Kataru bio i prvi i jedni trener koji je do svetske smotre fudbala doveo žensku pa zatim i mušku reprezentaciju. Bio je od 2006. do 2011. selektor ženske reprezentacije Novog Zelanda, a zatim od 2011. do 2018. selektor ženske reprezentacije Kanade sa kojom je na Olimpijskim igrama 2012. i 2016. osvajao bronzu.

Komentari

Vaš komentar