Nova FIFA lista: Srbija 10 godina nije bila bolje plasirana

Reprezentacija 19. nov 202115:31 > 15:477 komentara
Podeli:
Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić
Srđan Stevanović/Starsport

U petak je objavljena nova FIFA rang-lista, a reprezentacija Srbije je posle velike pobede nad Portugalom i direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo napredovala za dve pozicije – izabranici Dragana Stojkovića sada su 23. nacionalna selekcija sveta.

U pitanju je najbolji plasman „Orlova“ još od 2011. godine, kada je srpska reprezentacija bila 16. na svetu.

Što se tiče ostalih reprezentacija iz regiona, Hrvatska je najbolje plasirana – „Vatreni“ su na 15. mestu (+3), Bosna i Hercegovina je trenutno 62. državni tim sveta (-6), Slovenija je na 65. poziciji (-1), Severna Makedonija je 67 (+7), Crna Gora je 72 (+1).

Prethodna FIFA lista:

Prve tri reprezentacije na listi su i dalje nepromenjene – Belgijanci su načelu, Brazil je drugi, a svetski prvak Francuska je treća.

Najveći „gubitnik“ u prvih deset je evropski šampion Italija, koja je posle neuspeha da se direktno plasira na Mundijal sada šesta. U prvih deset nalaze se još Španija, Portugalija, Danska i Holandija, koja je u prvih deset zamenila Meksiko. Meksikanci su pali za pet mesta u odnosu na prošlu listu i sada su 14. Na putu ka povratku u top 10 nalazi se i Nemačka – „Panceri“ su napredovali, pa su sada 11.

Najviše je napredovala Ekvatorijalna Gvineja (za 12 mesta i sada su 114.), a najveći pad zabeležila je Centralnoafrička republika (15 mesta i sada su na 130. mestu).

Komentari

Vaš komentar