Novo lice u FSS: Marović uz Živkovića

Podeli:
Slobodan Marović
Guliver image

Fudbalski savez Srbije angažovao je Slobodana Marovića – nekadašnji prvotimac Crvene zvezde inkorporiran je u stručni štab mlade reprezentacije, kao asistent selektora Zvonka Živkovića.

Nekadašnji saradnik Roberta Prosinečkog u stručnom štabu Crvene zvezde i Dragana Stojkovića, u kineskom Gvangdžou RiF, uz Dževada Prekazija, biće jedan od ključnih saradnika nedavno promovisanog učitelja generacija 2000. i 2001. Marović na posao stiže posle preporuke aktuelnog selektora „A“ tima – sa Piksijem je radio tokom 2019. godine. Ostao je potom, na kratko, u Kini, ali se prošle godine definitivno vratio u Crnu Goru, rešen da nastavi trenersku karijeru.

Angažovanjem Marovića, Fudbalski savez Srbije nastavio je kurs promena na svim nivoima sportskog sektora. Prethodno su obelodanjeni kadrovski rezovi na većini selektorskih pozicija.

Povezane vesti

U bogatoj igračkoj karijeri, na bekovskoj poziciji, Slobodan Marović je izgradio prepoznatljivo ime noseći crveno-beli dres. Sa Zvezdom se popeo na vrh Evrope maja 1991, kasnije i sveta. Potom je od januara 1992. gradio karijeru u skandinavskim klubovima – švedskom Norčepingu i danskom Silkeborgu. Povukao se sa terena 1996, po isteku ugovora sa kineskim Žianlibaom. Pre dolaska u Beograd, branio je boje prvoligaša Osijeka.

Rođen u Baru, nije zaboravio matični Mornar ni u danima kad je završio igračku karijeru. Uvek iz klub sa Topolice, ponekad i intezivnije od očekivanja, trudio se da savetima ubrizga novu energiju ponosnom klubu sa Jadrana. Marović i danas živi na relaciji Beograd-Bar.

Na klupi Srbije, zajedno sa saradnicima iz stručnog štaba, debitovaće 6. juna, u prijateljskom susretu sa Rusijom, u Staroj Pazovi. Okupljanje je zakazano za poslednji majski dan, u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije.

Mladu reprezentaciju od septembra očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2023. godine. Prvi susret na programu je 3. septembra, protiv Ukrajine, najverovatnije, na stadionu u Novom Sadu. Kvalifikacioni ciklus počeće u junu, duelom Jermenije i Farskih Ostrva. U grupi sa „orlićima“ biće i Francuska i Severna Makedonija.

 

Komentari

Vaš komentar