Odata počast jednom od najvećih vizionara YU fudbala

Reprezentacija 13. apr 202217:40 > 18:23
Podeli:
Foto FSS Miljan Miljanić
Foto FSS

Delegacije reprezentacija učesnica turnira U16 "Miljan Miljanić" odale su počast jednom od najvećih vizionara u istoriji jugoslovenskog i srpskog fudbala.

Foto FSS Miljan Miljanić
Foto FSS

U znak sećanja na Miljana Miljanića, Fudbalski savez Beograda u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije, već osmu godinu zaredom organizuje Memorijalni turnir na terenima sportskog centra u Staroj Pazovi.

Kako prenosi zvanični sajt FSS, slobodan dan između dve takmičarske runde iskorišćen je i ovoga puta da delegacije reprezentacije učesnica polože cveće na Čičin grob u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Pored bivših asova koji su fudbalsku slavu stekli pod komandom legendarnog stručnjaka u Crvenoj zvezdi i reprezentaciji Jugoslavije, pomenu su prisustvovali i predstavnici iz Crne Gore, Severne Makedonije i Republike Irske.

Desetogodišnjem pomenu Miljanu Miljaniću prisustvovali su i čelnici Fudbalskog saveza Beograda, a u ime porodice prisutnima se obratio Čičin sin i direktor Centra za edukaciju FSS, Miloš Miljanić.

U četvrtak u finalu turnira sastaju se Srbija i Crna Gora. Prethodno će u borbi za trečće mesto igrati Severna Makedonija i Republika Irska.

U utorak su mladi srpski fudbaleri (U16) bili bolji od Iraca (3:2), a Crnogorci od Makedonaca (2:1).

Dušan Savić Vladimir Petrović Pižon
Foto FSS
Vladimir Petrović Pižon Foto FSS Miljan Miljanić Vujadin Stanojković
Foto FSS
Dušan Savić
Foto FSS
Komentari

Vaš komentar