Oko 6.500 gledalaca pratiće finale Brazila i Argentine

Reprezentacija 9. jul 202116:411 komentar
Podeli:
Fudbalska reprezentacija Brazila
Buda Mendes, Getty Images Sport

Vlasti Rio de Ženeira objavile su u petak da će na finalu Kopa Amerika na Marakani duel Brazila i Argentine moći da prati 6.500 navijača.

Brojne komplikacije pratile su ovogodišnji turnir. Za domaćina je prvenstveno bila izabrana Argentina ali su problemi sa širenjem koronavirusa u ovoj zemlji dovele do toga da domaćinstvo bude prebačeno na Brazil.

Ni tu se bura pred početak turnira nije stišala, prvi je Brazil bio protiv toga pa se čak postavljalo i pitanje da li će reprezentacija ove zemlje zaigrati na turniru.

Do kraja juna čak 140 osoba koje su imale neku vezu sa turnirom testirano je pozitivno na koronavirus.

Ali, lopta se zakotrljala, turnir je došao do finala u kome će snage odmeriti Brazil i Argentina.

U petak je stigla potvrda da će Marakana za ovu priliku otvoriti kapije za navijače, ali samo za 6.500 njih (deset odsto kapaciteta).

Na stadion će moći da uđu samo oni koji dobiju pozivnicu Fudbalske federacije Južne Amerike, uz negativac test na koronavirus koji će morati da pokažu na ulazu na stadion.

CONMEBOL je početkom ove godine na finalu Kopa Libertadores, takođe odigranom na Marakani, takođe pozvao određeni broj ljudi da prate meč, zabeležena su brojna kršenja pravila pa su usledile i kazne.

Vlasti Rija najavile su da će oni koji budu te sreće da dobiju pozivnicu za ovaj veliki meč biti raspoređeni na tribinama u skladu sa protokolima uz vođenje računa o držanju distance.

Komentari

Vaš komentar